• Geri dön

  • 817 Görüntülenme

  • 82 Haber

  • 371 İşletme görüntülenme


Sektöründe Türkiye’ye İlkleri Kazandıran
Kastamonu Entegre 50 Yaşında

Hayat Holding’in global ölçekte faaliyet gösteren iki büyük grubundan biri olan Kastamonu Entegre, kuruluşunun 50. yılına yönelik iç lansmanı İstanbul’daki Merkez Ofis binasında düzenlenen özel bir etkinlikle çalışanlarıyla birlikte kutladı. Kutlama etkinliğine Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, direktörler, danışmanlar ve merkez ofis çalışanları katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, dinleyicilere şöyle seslendi: “Bugün geldiğimiz noktada, sektöre yön veren, ülkesine değer katan, öncü bir kuruluş olma hedefiyle hareket ederek, adımızın hep ilkler ve yeniliklerle bir arada telaffuz edilmesini sağladık. Daha iyi bir gelecek için hep birlikte çalışmaya, bu mirasa layık olmak ve ülkemizi geleceğe taşımak için el ele vermeye devam edeceğiz.”

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü Kastamonu Entegre’nin kuruluşunun 50. yılı kapsamında düzenlenen etkinlik, şirketin ellinci yıl logosunun tanıtımı, manifesto ve yarım asırlık başarı hikayesinin kilometre taşlarını içeren film ile tüm üretim tesislerinde çekilen kutlama mesajlarının izlenmesi ile başladı. Ardından söz alan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, önce yerel sonra bölgesel ve nihayetinde global ölçekte başarıya ulaşan şirketin bu başarılarının, aynı zamanda Türkiye ekonomisi ve sanayisinin gelişiminin de bir yansıması olduğunu vurguladı. Konuşmasına, “Ülkemizin kalkınması için üretmek gerektiğine inanan Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Yahya Kiğılı’nın, Türkiye’nin sanayileşmesi yolunda attığı cesur adımlardan ilki” sözleriyle başlayan Yıldız, 50. yıllık başarıları sürdürülebilir kılmak adına stratejik önceliklerini belirlediklerini vurguladı. Öncelikli hedeflerinin, kaynakları etkin kullanarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak olduğunun altını çizen Yıldız, “Türkiye girişimcilik tarihine güçlü bir örnek teşkil eden, adından övgüyle bahsettiren şirketimiz, tüm motivasyonunu global iş anlayışı çerçevesinde şekillendiriyor. Şirketimiz, sektörüne yönelik gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da girişimci ruhunu korumaya, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü olmaya devam edecek.” dedi. Aynı zamanda yıl içerisinde 50.yıla özel farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen törende söz alan Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı yaptığı konuşmada, 1969’dan beri sektöründe Türkiye’ye ilkleri kazandıran Kastamonu Entegre’nin, Hayat Grup bünyesinde ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Nüveleri 1937’de tekstil ticaretiyle atılmış olan grubumuzun ilk sanayicilik deneyimi Kastamonu Entegre’den gelir. İlk sanayicilik deneyimimiz olmasına rağmen, Türkiye’nin ilk MDF Tesisini de, sektörün ilk yurtdışı yatırımını da Kastamonu Entegre gerçekleştirmiştir. Hülasa, başarma azmi, takım ruhu, yenilikçi yaklaşım ilk günden bu yana grubumuzun doğasında var.” diyerek, bu süreçte emeği geçen tüm Kastamonu Entegre çalışanlarına teşekkür etti.

Etkinlikte ayrıca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kıdem Teşvik Plaket Töreni gerçekleşti. Düzenlenen törende, Kastamonu Entegre bünyesinde 5, 10, 15, 20 ve 30 yılını dolduran çalışanlara plaket verildi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL