• Geri dön

  • 522 Görüntülenme

  • 82 Haber

  • 371 İşletme görüntülenme


Kastamonu Entegre, hızlı büyümesini sürdürüyor
Kastamonu Entegre, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda Türkiye’nin en büyük 40. sanayi kuruluşu oldu. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan rapora göre, net satış cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 25 arttırarak yaklaşık 2 Milyar 794 milyon TL’ye çıkaran Kastamonu Entegre, ISO 500’deki hızlı yükselişini sürdürüyor.

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 2017 yılında gerçekleştirdiği katma değerli ürün satışları artışı ile ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürüyor. Uluslararası alandaki aktif konumuyla global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerleyen, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan şirket, 2.794.082.188 TL net satış gerçekleştirerek İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde 40. sırada yerini aldı.

Bugün yurt içi ve yurt dışı tesislerinden yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şirketin 2017 yılında 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştirerek yüzde 13 büyüme ile yılı kapattıklarını belirtti. 2018 yılı itibariyle ihracat hedeflerini de büyüttüklerini ve şirket cirosunun %50' sini yurt dışı faaliyetlerinden elde etmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldız, “Geçtiğimiz yıl da Türkiye’nin üretici gücü ve sektörünün lideri olarak başarılı çalışmalara imza attık. Yılların getirdiği deneyim, bilgi, cesaret ve öngörümüzle, klişeleri yıkmak, öncü konumumuzla sektörümüze yepyeni bir ruh ve değer yaratmak üzere hep birlikte çalıştık, katma değerli ürün satışlarımızın artışı ile birlikte ISO 500 sıralamasında 40. sırada yer aldık. Geçtiğimiz yıl, Türkiye tesislerimizden yaptığımız üretimden net satış ciromuz, bir önceki yıla göre % 25 oranında artarak 2.794.082.188 TL’ye ulaştı. Türkiye’deki tesislerimizden yapılan ihracatın ise % 27 artarak 129.940.000 USD olarak gerçekleşmesi ile geçen yıl 113. sırada yer aldığımız ihracat sıralamasında bu yıl 16 basamak birden yükselerek 97. sırada yer aldığımızı özellikle vurgulamak isterim. 2018 yılında da ihracat hacmimizi arttırarak, ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

İSO 500 sıralamasındaki yükselişin, 2017 yılında gerçekleştirilen stratejik öneme sahip yatırımların ve pazarı geliştirmeye yönelik faaliyetlerin etkisiyle devam ettiğinin altını çizen Yıldız, “Takvime aldığımız ulusal ve uluslararası platformlardaki fuar, konferans, toplantı ve zirve katılımlarıyla hem global marka bilinirliğimizi arttırıyor, hem de sektördeki gelişmeleri düzenli takip ederek, ihtiyaçları belirliyor ve çözüm olanaklarını değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeyerek devam edecek, sanayi kuruluşları içindeki yükselen ivmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² Laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir.

2017 yılında 512 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya, Bosna Hersek ve ABD’de olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır.

Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) belgesine sahiptir.

Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır. “Floorpan” ve “Artfloor” markaları ile laminat parke üreten, Kastamonu, Gebze, Adana ve Tataristan fabrikaları, üründeki kimyasal madde oranlarının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu, aynı zamanda üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ifade eden “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahiptir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL