• Geri dön

  • 594 Görüntülenme

  • 82 Haber

  • 383 İşletme görüntülenme


Kastamonu Entegre Capital 500 sıralamasında “Ağaç ve Orman Ürünleri” sektörünün “Daimi Lideri” oldu

Kastamonu Entegre, sektör liderliğini sürdürüyor
Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip 500 şirketinin belirlendiği “Capital 500” sıralamasında 2017 yılı sonuçlarına göre cirosunu 2 milyar 879 milyon TL’ye çıkararak 96. sıraya yerleşti. Şirket, bu başarısı ile “Daimi Liderler” sıralamasında “Ağaç ve Orman ürünleri” sektöründe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da liderliğini sürdürerek zirvedeki yerini korudu. 

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 2017 yılında gerçekleştirdiği katma değerli ürün satışları artışı ile ağaç bazlı panel endüstrisindeki büyümesini sürdürüyor. Uluslararası alandaki aktif konumuyla global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerleyen, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan şirket, 2. 879.243.365 TL net satış gerçekleştirerek aylık ekonomi dergisi Capital tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’nin en yüksek ciroya sahip 500 şirketinin belirlendiği “Capital 500” sıralamasında 2017 yılı sonuçlarına göre 96. sırada yerini aldı. Sektörlere göre “Daimi Liderler” sıralamasında ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hem cirosu hem de Türkiye’den gerçekleştirdiği 151 milyon 947 bin dolarlık ihracat rakamı ile zirvedeki yerini korudu.

Bugün yurt içi ve yurt dışı tesislerinden yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Geçtiğimiz yıl, Türkiye tesislerimizden yaptığımız üretimden net satış ciromuz, bir önceki yıla göre % 24 oranında artarak 2 milyar 879 milyon TL‘ye ulaştı. 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz verilere göre, ciro baz alınarak, özel sektörde Türkiye'nin en büyük şirketlerini belirlemek amacıyla hazırlanan "Capital 500" araştırmasında sektörlere göre yapılan sıralamada yine lider olduk. Kastamonu Entegre olarak Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer alıyoruz. Elde ettiğimiz başarı, şirketimizin kendi sektörüne odaklanarak doğru strateji ve hedefler doğrultusunda ilerlemesinin sonuçlarıdır. 2018 yılında da yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarımızı arttırarak, ekonomiye katma değer sağlamaya ve sektör liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre Hakkında
1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2017 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahiptir. 2017 yılında 550 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.3 milyar dolar ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 19 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemi belgelerine sahiptir. Medepan markalı MDF ürünleri için müşteri talebine istinaden E0 ve CARB Phase2 (California Air Resources Board) belgeli ürün üretebilmektedir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır ayrıca “Floorpan” ve “Artfloor” markalı laminat parke üreten tesisleri, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını, aynı zamanda üründeki kimyasal madde oranının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahiptir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL