• Geri dön

  • 1.042 Görüntülenme

  • 135 Haber

  • 17 İşletme görüntülenme


Z Kuşağı Mutfak Dekorasyonunda Sosyal Medyadan Besleniyor

Her sektörde olduğu gibi mutfak dekorasyonunda da birbirinden farklı tercihleriyle karşımıza çıkan X, Y ve Z kuşağı, kendine has özelikleri ile alışveriş trendlerini belirliyor. Kendi ayakları üstünde durmaya başlayan Z kuşağının mutfak dekorasyon seçimlerini görselliği baz alarak yaptığını belirten Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “X kuşağı seçimlerinde daha çok uzun ömürlü, Y kuşağı sade ve kullanışlı tercihler yaparken, Z kuşağı beğenilme arzusu ile görselliği ön planda tutuyor. Online toplantısında veya fotoğraf çekerken arkadaki dekoru planlayan Z kuşağı, mutfak dekorasyonunda da sosyal medyada beğendiği tasarımları yaşam alanına taşımak istiyor” dedi.

Her sektörün alışveriş kataloglarını belirleyen X, Y ve Z kuşağı, mutfak dekorasyonunda da belirgin özellik ve seçimleriyle karşımıza çıkıyor.

X Kuşağı Uzun Ömürlü, Y Kuşağı Kullanışlı, Z Kuşağı ise Görsellik Odaklı
Türkiye’nin kuşaklar arası mutfak dekorasyon tercihlerini değerlendiren Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “X kuşağı daha çok hammaddesi uzun ömürlü olan tercihler yaparken, Y kuşağı seçimlerini sade, kullanışlı ve pratik tasarımlardan yana kullanıyor. Z kuşağı ise daha çok güzel görünen, herkesin hayran kalabileceği ürünleri tercih ediyor. Etki alanı daha çok sosyal medya. Bu yüzden beğenilme arzusu içerisinde mutfak dekorasyon seçimlerini yapıyor. Fonksiyonelliği 2. sırada tutarak, her şeye yorulmadan kolaylıkla erişebileceği tasarımlara ilgi gösteriyor. Uzun ömürlü kullanma isteği Z kuşağında yok” dedi.

X kuşağının daha uzun ömürlü olan masif grubunu tercih ettiğini belirten Güneri, “ X kuşağı daha çok klasik tercihler yapıyor. Geniş ailesini de unutmayan X kuşağı, ‘torunlarım da gelir, çocuklar da kullanır’ düşüncesiyle herkesin adapte olabileceği seçimler yapıyor. Z kuşağı daha çok merkez noktasına kendisini alarak, sadece o ana ait zevklerine yönelik tercihlerde bulunuyor. Son zamanlarda sıkça tercih edilen koyu renklere yönelme isteği Z kuşağında daha çok görülüyor. Siyah bataryalar, evyeler, en çok tercih edilen ürünler arasında” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL