• Geri dön

  • 990 Görüntülenme

  • 72 Haber

  • 648 İşletme görüntülenme


Anne ve bebeklerin mutluluğu için 25 yıl önce çalışmaya başlayan Molfix, Brandweek kapsamında “Yarının Başlangıç Noktası: İlk Adımda Hayata Bağlan” oturumunda yer aldı.

Dayanıklı ve güçlü bir toplum için en önemli unsurlardan birinin de anne ve bebek sağlığı olduğunu bilen ve bu doğrultuda Hayat Bağım Güvenli Bağlanma Programı’nı hayata geçiren Molfix, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla Brandweek sahnesindeydi.

Moderatörlüğünü Ayşe Arman’ın yaptığı “Yarının Başlangıç Noktası: İlk Adımda Hayata Bağlan’’ oturumunda Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, Bebek Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ve Stylist & Room Fashion Showroom & Bikutukombin Kurucusu Başak Dizer Tatlıtuğ yer aldı.

Hayata atılan ilk adımdan itibaren güvenli bağlanmanın dayanıklı bir toplum için olan öneminden bahsedilen oturumda günümüz insanı ve bebeklik dönemindeki güvenli bağlanma deneyimlerinin yetişkin hayatına ne denli etki ettiği de vurgulandı.

Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, sözlerine orada bir iş insanı olarak değil, bir anne olarak yer aldığını vurgulayarak başladı. Bir prematüre annesi olduğundan bahseden Aysel Aydın, “Şanslıyım ki odak noktası anne ve bebek olan bir markanın yönetiminde anneliği iyi anlayıp, derinden içselleştirdiğim üzüntüyü bugün pek çok annenin daha kolay atlatmasına vesile olabilecek bir sosyal faydaya dönüştürebildim.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Hayat Bağım kapsamında devlet hastanelerinin anne misafirhanelerinde kalan anneleri psikologlarımız ziyaret ediyor, güvenli bağlanma, çocuk gelişimi ve evde bakım ile ilgili eğitimler veriyor. Akademisyenlerimiz ebe & hemşirelere il il gezerek “Güvenli Bağlanma” üst başlığında seminerler veriyor. Öte yandan hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine kuvöz, solunum cihazı, sarılık cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlıyoruz.”

Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ise oturumda anne-bebek arasındaki güvenli bağlanmanın önemi, bu kapsamda bu bağı kurabilmek ve iyileştirmek için yapılması gerekenler ve güvenli bağlanma kurulamazsa ileride bireyleri nelerin beklediğinden bahsetti. “Güvenli bağlanan bebekler sayesinde dünyanın akışı değişir.” dedi.

Anne olmanın sadece bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak değil aynı zamanda onunla kurulan güçlü bağ olduğunu vurgulayan Başak Dizer Tatlıtuğ ise Hayat Bağım’ın bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. Tatlıtuğ, “Projeyi reklam kampanyası dışında da sahada desteklemeyi, bu amaçla elimden geleni yapmayı, bu zorlu süreçte anne ve bebeklere destek olan bu programın içinde olmayı istiyorum. Umarım benim de onlara bir anne olarak faydam dokunur…” dedi.

Hayat Bağım Güvenli Bağlanma Programı Eğitim Ölçümlemeleri (2019-2022)
• Bugüne kadar, 31 ilde 35 hastaneye 350 birim hayati ekipman desteği sağlandı.
• 165 bin anne ve babaya rehber psikologlar eşliğinde “güvenli bağlanmanın önemi”, “yenidoğan yoğun bakım sonrası evde bakım” ve “çocuk gelişimi” hakkında eğitimler verildi.
• Yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki 3 bin ebe ve hemşireye de ‘’Ebeveynlerle İletişim’’ ve “Güvenli Bağlanma” alanında akademisyenler tarafındanseminerler verildi.
• Projenin 2019 yılından bu yana gerçekleştirildiği iller: Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Ağrı, Batman, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Zonguldak.
• 2020 pandemi yılında, hastane sayısı 135 hastaneye çıkartıldı, enfeksiyon uzmanlarına hazırlatılan “Anne & Bebek Koronavirüsten Korunma Rehberi” tüm eğitimlere ek modül olarak tanımlandı.
• 2023 yılında projenin gerçekleştirildiği iller: Depremden etkilenen 11 ilde proje hayata geçiriliyor. Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ.

Ebeveynlerde;
Çocuk Gelişimi konusunda bilgi seviyesi %58 oranında arttı.
Güvenli Bağlanma konusunda ise bilgi seviyesi %65 oranında arttı.
Bebeğin Evde Bakımı konusunda bilgi seviyesi de %57 oranında arttı.
“Kanguru bakım sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden haberim var” diyenlerin oranı %65 arttı.
Hijyen ve hastalıklardan korunma konusunda farkındalık seviyesi %99 oranında bir artış gösterdi.

Ebe ve Hemşirelerde;
Çocuk Gelişimi konusunda bilgi seviyesi %30 oranında arttı.
Güvenli Bağlanma konusunda ise bilgi seviyesi %21 oranında arttı.
Bebeğin Evde Bakımı konusunda da bilgi seviyesi %25 oranında artış gösterdi.
“Kanguru bakım sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden haberim var” diyenlerin oranı %26 arttı.

***Ebe ve hemşireler mesleki bilgi ve beceri konusunda daha bilgililer bununla birlikte uzman olmalarına rağmen bu eğitimlerde bilgi seviyelerinin artmış olması projenin önemli bir fayda sağladığını gösteriyor. Yapılan anketler sonucu eğitimlerde genel memnuniyet oranı %98’dir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL