• Geri dön

  • 1.273 Görüntülenme

  • 217 Haber

  • 1.886 İşletme görüntülenme


Borusan Contemporary, geleceğin sanatçı adaylarını sanat ve teknoloji ilişkisine ışık tutan çevrimiçi bir atölye etkinliğinde bir araya getiriyor.

Yeni Medya sanatına odaklanan koleksiyonu ve sergi programlarıyla 21. yüzyıl sanatının dünyasına pencere açan Borusan Contemporary, geleceğin sanatçı adayları için düzenlediği “Çocuk Atölyeleri”ne çevrimiçi bir etkinlik ile devam ediyor.

Yarıyıl tatilinin son haftasonunda, çocukların evlerinde öğrenerek ve aileleriyle eğlenerek vakit geçirmesini amaçlayan atölye, “Robot Sanatçımı Yapıyorum”, 12 Şubat 2021 tarihinde Borusan Contemporary’nin YouTube kanalı üzerinden yayınlanıyor. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Direktörü ve sanat eğitmeni Gazi Selçuk tarafından, 6-12 yaş grubuna yönelik hazırlanan etkinlikte, çocuklar, kolaylıkla temin edilebilecek malzemeleri değerlendirerek bir “robot sanatçı” üretmeyi öğrenecek.

Çocuklar üretecekleri robot sanatçılar ile soyut desenler yapacak
Çocuk Atölyesi, Ocak 2021’de sona eren :mentalKLINIK ACI REÇETE 02 sergisinden ilham alıyor. Sergideki elektrikli robot süpürgenin hareketleriyle oluşan şekillerden yola çıkan atölye kapsamında çocuklar, kendi otonom sanatçılarını oluşturabilecek. Pil gücüyle çalışan basit bir mekanizmayla hareket edecek olan robot sanatçılar aracılığıyla çocuklar kendi özgün ve soyut desenlerini yaratabilecekler. Çocuklara, alışkın oldukları sanat malzemeleri ve uygulamalarının ötesinde farklı bir deneyim sunacak olan atölye çalışması Borusan Contemporary’nin YouTube hesabından izlenebilecek.

Çocuk Atölyesi kapsamında kullanılacak malzemeler: Robotun gövdesi için karton bardak, oyuncak motoru, pil, elektrik kablosu, renkli kalemler, yapıştırıcı bant, resim kağıdı.

Borusan Contemporary “Çocuk Atölyeleri”ni izlemek için Borusan Contemporary Youtube sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=g3qYOwGkLFA

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL