• Geri dön

  • 534 Görüntülenme

  • 108 Haber

  • 2.089 İşletme görüntülenme


Amazon, İtalya’daki 230 milyon Euro’luk Yeni Tesislerinde Türk Mühendisliğinin Güçlü Markası AIRONN Ürünlerine Güveniyor

Amazon’un İtalya’daki en büyük tesislerinde AIRONN duman egzoz çözümleri kullanılacak.

Dünyanın en büyük ikinci şirketi olan Amazon’un yüzde yüz yerli ve milli bir Türk markasını tercih etmesi, AIRONN kadar Türk mühendisliği için de bir gurur vesilesi oldu. Amazon, bu yıl İtalya'da ilk üç yıl boyunca 1.100 kalıcı iş yaratacak iki yeni lojistik sitesini hizmete açıyor. Amazon, İtalya'ya 5,8 milyar Euro'nun üzerinde yatırım yaparak 2010'da ülkeye gelişinden bu yana 8.500'den fazla tam zamanlı istihdam yarattı.

Amazon’un Novara'da bulunan ikmal merkezi ve Spilamberto'daki (MO) ayıklama merkezi, Sonbahar 2021'de faaliyete geçecek. Bu yatırımlar, geçen yıl Amazon tarafından imzalanan İklim Taahhüdü uyarınca güneş panelleri ve diğer teknolojik enerji yenilikleriyle Amazon’un Avrupa’daki en yeni ve en modern, çevre dostu ve sürdürülebilir tesisleri olacak.

Yeni tesisler Sonbahar 2021'de faaliyete geçecek ve enerji tasarrufu ile düşük CO2 ayak izini entegre edecek. Tesislerin çatısına yerleştirilen güneş panellerinin ürettiği toplam 1.720 kW enerji her iki tesiste de güç sağlayacak, Tesisler, BREEAM sertifikasına sahip olacak. Denge ve biyo-çeşitliliği korumak için yeşil alanlar ve ağaçlık alanları gözetilerek tasarlanacak. Amazon yüksek teknoloji vizyonu ile kurduğu bu merkezde Türk Mühendisliğini de global yüksek teknoloji kapsamında görmüştür. Amazon’un 230 milyon Euro’luk yeni tesislerini referansları arasına katan Aironn Havalandırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Akgül şunları söylüyor: “Çevresel hassasiyeti ve teknoloji yatırımlarıyla marka değerini güçlendiren ve 254.19 milyar US Dolar ile 2021 yılının en yüksek ikinci marka değerine sahip kuruluşu, çevrimiçi küresel alışveriş devi Amazon’un İtalya’daki yeni yatırımlarında tercihin AIRONN havalandırma çözümleri olması, bizler kadar, ülkemiz için de bir gurur vesilesidir. Türk mühendisliğinin devler liginde kazandığı bu başarı, şirketimizin ileriye yönelik planladığı adımlarının, yol haritasının ne denli isabetli olduğunu gösteriyor. AIRONN, kuruluş ana fikri ile bir dünya markası olmayı hedefledi. Türk mühendisliğinin gücünü ve yeteneğini uluslararası arenalarda kanıtlamaya odaklandı. Bugün vardığımız noktada, özellikle pandemi gibi tüm dünyayı sarsan ve seçimlerin olabildiğince güçlendiği bir dönemde küresel rakiplerimizin arasından sıyrılmak ve “Yeşil Bina” kategorisinin güçlü örnekleri arasında yer alacak Amazon tesisleri gibi zor ve yüksek teknoloji projelere mühendislik çözümleri üretebilmek, şüphesiz ki ekibimiz için büyük bir milli gurur ve motivasyon kaynağıdır.

Bilgi birikimimizi sürekli üzerine ekleyerek geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle, Türk bayrağını ve Türk Malı kalitesini tüm dünyada temsil etme onurunu tüm Türk Havalandırma ve İklimlendirme sektörümüzle beraber yaşıyoruz. ”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL