• Geri dön

  • 157 Görüntülenme

  • 217 Haber

  • 1.886 İşletme görüntülenme


• BMW Group gelecekteki mühendislik platformunu Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformu sayesinde geliştirmeyi hedefliyor
• Dünya çapında 17.000 platform kullanıcısı, her modelin varyantları için gerçek zamanlı ve tutarlı verilere erişip, bir aracın sanal ikizi üzerinde çalışabilecek
• Açıklanan bu ortaklık, onlarca yıldır otomotiv endüstrisindeki yenilikleri etkileyen iki şirket arasındaki işbirliğinin bir sonraki adımını temsil ediyor

Dassault Systèmes (Euronext Paris: FR0014003TT8, DSY.PA) ve BMW Group, temelinde Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu barındıran iş birliklerini açıkladı. Açıklamaya göre BMW Group, gelecekteki mühendislik platformunu geliştirmek için Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformundan yararlanacak. Üst segment otomobil üreticisi BMW Group’un çeşitli mühendislik disiplinlerinden 17.000'den fazla çalışanı, araçların fikir aşamasından üretimine kadar geliştirilmesini hızlandırmak için 3DEXPERIENCE platformuna güvenecek.

Sürdürülebilir mobilite çözümlerinin pazara hızlı bir şekilde sunulmasının ciddi fark yarattığı otomotiv sektöründe, Dassault Systèmes ile BMW Group arasındaki ortaklık, şirketlerin ürünleri daha hızlı teslim etmesini sağlamadaki temel rolün altını çiziyor. 3DEXPERIENCE platformunun sanal ikiz deneyimleri, kurumsal çapta iş birliğini kolaylaştırıyor. Bu sayede otomobil kullanıcılar üreticileriyle bağlantılı, otonom araç mühendisliğinde karşılaşılan karmaşıklığı yönetmek için veri odaklı yaklaşımları kullanıcılarına sunuyor.

BMW Group araştırma ve geliştirme, dijitalleştirme ve yönetişim Fikri Başkan Yardımcısı Julien Hohenstein konuyla ilgili şunları söyledi: “Mühendislik sürecimizi ancak dijital düşünerek, koordineli bir şekilde çalışarak ve entegre verilere güvenerek optimize edebiliriz. BMW Group için 3DEXPERIENCE platformu bu yaklaşımı destekleyecek ve süreçlerimizde daha yüksek bir kalite düzeyine ulaşmamıza yardımcı olacak"

BMW Group 3DEXPERIENCE platformu sayesinde, gerçek zamanlı, entegre verilerle her modelin varyantları için yapılandırılabilen bir aracın sanal ikizi üzerinde çalışabilecek. Bu sayede ekipler bileşenleri daha kolay kullanabilecek, araç değişkenliğinin karmaşıklığında ustalaşabilecek ve mühendislikten üretime döngü süresini iyileştirebilecek. BMW Group ayrıca, mevcut BT çözümlerinden verileri sorunsuz bir şekilde taşıyabilir ve mühendislik platformunu modelleme ve simülasyon gibi diğer disiplinlere genişletebilecek.

Dassault Systèmes ile BMW Group arasındaki stratejik ortaklık, uzun vadeli işbirliklerinin bir sonraki aşamasını işaret ediyor. Bu ortaklık sayesinde iki şirket, üretim planlama ve programlama, parça tasarımı ve üretim verimliliği gibi alanlarda teknolojik yenilikleri ilerletmek için bilgi ve teknik bilgilerini bir araya getirdi.

Dassault Systèmes Ulaşım ve Mobilite Endüstrisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Laurence Montanari ise konuyla ilgili şunları söyledi: "BMW Grubu ve Dassault Systèmes, en üst sınıf ürünleri sunmak için paylaşılan inovasyonun yeni dönemine giren teknoloji odaklı şirketlerdir," dedi. 3DEXPERIENCE platformuyla BMW Group, müşterilerine kişiselleştirilmiş ve sürdürülebilir deneyimleri sunmak için mühendislik geliştirme sürecini yeniden tasarlıyor."

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL