• Geri dön

  • 115 Görüntülenme

  • 122 Haber

  • 774 İşletme görüntülenme


L'Occitane, yalnızca güzellik konusunda tutkulu değil, aynı zamanda dünyada fark yaratmaya kararlı bir marka. Kullanıcılarına verdiği sözleri yerine getirmek birinci önceliği. Bunlardan biri engellenebilir körlük! İnsana ve doğaya saygılı olan marka, Türkiye’de engellenebilir körlükle mücadele için Sivil Toplum kuruluşları ile iş birlikleri yaparak farklı projeler tasarlıyor. Kullanıcıları ile bu vakıf ve dernekleri buluşturuyor, onları da bu iş birliğine ortak ediyor. Her yıl lokal olarak tasarladığı, herkesin satın alabileceği mini güzellik kutuları ile ihtiyaç sahibi kişilere dokunuyor.

1997 yılında ilk defa ürünlerinin çoğunun ambalajında Braille alfabesini kullanan L’Occitane, Türkiye’de yıllardır Altı Nokta Körler Vakfı’na destek veriyor. Bu yılın en önemli destek etkinliği ise geçtiğimiz gün Akasya’da L’Occitane Mağazası’nın önündeki alanda yapıldı.

İlhamını doğadan ve hayvanlardan alan sanatçı Göksu Gül ve kadını yücelten formları ile ünlü moda tasarımcısı Çiğdem Akın’ın L’Occitane’a özel çalıştıkları tasarımlar, Türkiye’nin önde gelen sanat meraklılarının ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı bir davet ile tanıtıldı. Oyuncu İpek Erdem, Seda Canpolat, Pelin Baykal Akgün, 2010 Best Modeli Yeliz Mete, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük’te toplantıya katılanlar arasındaydı.

Akasya’nın da L’Occitane’ın bu projesini desteklediği, Çiğdem Akın’ın L’Occitane’a özel tasarladığı elbisenin fiyatı 50 bin TL’den, Göksu Gül imzalı tavşan formlu eserin satış fiyatı ise 90 bin TL’den açıldı. Mart ayı sonuna kadar açık artırmada kalarak teklifleri toplanacak bu eserlerin satışından elde edilen gelir, Altı Nokta Körler Vakfı’na bağışlanacak.

20 yılı aşkın yıldır destek
L'Occitane’ın globalde UNICEF ile ortaklığı markanın dayanışma ürünleri sayesinde çocuklarda görme bozukluğu riskiyle karşı karşıya bırakan A vitamini eksikliklerinin giderilmesine odaklandı. Gelişmekte olan ülkelerde her yıl 250 bin ile 500 bin çocuk A vitamini eksikliği nedeniyle kör oluyor.

L'Occitane 20 yılı aşkın süredir görme duyusuna önem veriyor ve engellenebilir körlükle mücadeleye yönelik proje ve girişimleri destekliyor. Bu taahhüt, dünya çapındaki STK’larla çok sayıda ortaklığı içeriyor ve tarama, tedavi ve göz ameliyatı projelerinin yanı sıra ekipman ve tıbbi personel eğitiminin finansmanına da destekliyor.

L’Occitane Vakfı, tüm dünyadaki iş ortakları, destekçileri sayesinde 2022 yılında 15 milyon göz bakımı faydalanıcısı hedefine ulaştı. 2025 için yeni hedef dünya çapında 20 milyon yararlanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye 2018 yılından beri iki farklı çalışma ile lokal olarak Altı Nokta Körler Vakfı ile ortak çalışamalarıyla ‘Union for Vision 10by20’ projesine destek oldu. Bu sayede Altı Nokta Körler Vakfı’na göz tansiyonunu ölçen Pakimetre makinesi alınarak, binlerce kişiye ücretsiz göz muayenesi desteği sağlanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL