• Geri dön

  • 1.895 Görüntülenme

  • 134 Haber

  • 81 İşletme görüntülenme


ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDE ÖRNEK GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI!
KULLANILMAYAN AFİŞ VE PANKARTLARDAN RENGÂRENK EKOLOJİK ÇANTALAR ÇIKTI
KİMYASALLARDAN ARINDIRILIP GERİ DÖNÜŞÜMLE ELDE EDİLEN BİNLERCE EKOLOJİK ÇANTA, ÜSKÜDARLILARA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Üsküdar Belediyesi imzasını taşıyan etkinliklerle İstanbul’un adeta çekim merkezi haline dönüşen Üsküdar’da, İyi ki Üsküdar var! sloganıyla “İyilik Hareketi” başladı. Çevre ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren projeleriyle dikkat çeken Üsküdar Belediyesi, şıklığı ve çevreye duyarlılığı aynı anda sunan Ekolojik Çanta projesiyle rengârenk bir etkinliğe daha imza attı. Moda ve tasarım dünyasının temsilcileriyle yapılan işbirliği sonucu kullanılmayan afiş, branda ve pankartların kimyasallardan temizlenerek geri dönüşümüyle elde edilen ekolojik çantalar, tüm Üsküdarlılara ücretsiz dağıtıldı. Tasarım ve geri dönüşümün aynı fikirde buluştuğu etkinlik, 7’den 70’e her kesimden vatandaşın katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in liderliğinde İyi ki Üsküdar var! sloganıyla başlatılan “İyilik Hareketi” projesiyle Üsküdar’da geri dönüşüm seferberliği başladı. Moda ve tasarım dünyasının temsilcileri ile yapılan işbirliği kapsamında kullanılmayan afiş, pankart ve brandalardan binlerce ekolojik çanta çıktı. Çevreye karşı duyarlı yaklaşımın izini taşıyan bu rengarenk çantalar, farklı tasarımlarıyla da adeta görse bir şölen oluşturdu.

Etkinlik sırasında yaptığı konuşmada tüketim ve satın alma alışkanlıklarında çevreye karşı duyarlılığın baş rol oyuncusu olması gerektiğini vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kullanılmayan malzemelerden elde edilen ekolojik çantalarının bu alanda örnek ve öncü olacağına inandığını söyledi.

Hilmi Türkmen:
“Çevreye duyarlı örnek belediyecilik anlayışı”

Türkmen, “Ekosisteme verilen zarara dikkat çekiyor ve giydiğimiz, yediğimiz, kullandığımız her ürünle her gün ekosisteme müdahale ettiğimizi hatırlamak ve hatırlatmak durumundayız. Biz de etkinliklerimizde kullandığımız afiş, branda ve bez pankartları çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendiriyoruz. Özel işlemlerden geçirilerek kimyasallardan arındırılan bu çantaları geri dönüşüme uygun şekilde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz." diyerek çevreye duyarlı belediyecilik anlayışının diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini belirtti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL