• Geri dön

  • 390 Görüntülenme

  • 134 Haber

  • 81 İşletme görüntülenme


Dünya şehirleri ilk kez bir ilçede buluşacak!

HABİTAT DÜNYA ŞEHİRLER GÜNÜ ZİRVESİ EKİM’DE ÜSKÜDAR’DA BAŞLIYOR

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA ŞEHİRLER GÜNÜ’NE ÜSKÜDAR EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bünyesinde düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı ulusal-uluslararası etkinliklerle öne çıkan Üsküdar Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekliyor. Habitat Dünya Şehirler Günü Zirvesi bu yıl ilk kez bir ilçe belediyesi olarak Üsküdar'da yapılacak. Etkinlikler, Üsküdar'da bulunan çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, Birleşmiş Milletler’de gerçekleşen Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğinde, 31 Ekim’de Dünya Şehirler Günü Buluşması'na ev sahipliği yapacaklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

BM'de etkinlikle ilgili konuşan Türkmen: Çok heyecanlıyız!

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen daha sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yle birlikte yaptıkları ortak basın toplantısında, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

31 Ekim 2023’te İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğine ev sahipliği yapacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, “Bu özel etkinlik, temel sorunları örnek çözümlerle çözmüş şehirlerin önemini vurgulamak ve dünya açısından sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için bir fırsat sunuyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak, sürdürülebilir şehirleşme hedeflerimize ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor, şehrimizi daha yaşanabilir ve kapsayıcı hale getirmek için büyük adımlar atıyoruz. Dünya Şehirler Günü, şehirlerimizin geleceği için önemli bir platform oluşturuyor ve bu platformda bu deneyimlerimizi, başarılarımızı paylaşmak istiyoruz. Bunun da ötesinde, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarının, metropol şehirlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı zirvede yapılacak tecrübe paylaşımlarını ülkemiz adına da çok değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum"

Dünya Şehirler Günü’nün ana temalarından birinin de sıfır atık ve çevre konusu olacağını belirten Hilmi Türkmen, “31 Ekim'de sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayeleri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleri ile Üsküdar Belediyemizin ev sahipliğinde yapacağımız Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğine dair Birleşmiş Milletler'de bir basın toplantısı gerçekleştirdik. Habitat Dünya Şehirler Günü'nün Türkiye'de yapılmasında bize önemli destekleri olan ve programın Türkiye'ye kazandırılmasını sağlayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye teşekkür ediyorum. Ana temalarından biri de sıfır atık ve çevre konusu olacak olan zirveye, 140’dan fazla ülkeden, devlet başkanları ve bakanlar seviyesinde üst düzey katılımcılar teşrif edecekler” dedi.

Dünya Şehirler Günü Buluşması’na sayılı günler kaldı

Etkinliklerin ana teması, "Herkes İçin Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı" olacak. Bu tema doğrultusunda, kentsel kalkınmanın finansmanı, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, sosyal uyum ve kapsayıcılık gibi konular ele alınacak. Etkinliklere, Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri gibi farklı kesimlerden katılımcılar bekleniyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL