• Geri dön

  • 1.764 Görüntülenme

  • 134 Haber

  • 81 İşletme görüntülenme


Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, yazma ve dokuma sanatındaki eserleriyle Anadolu’nun kültürel zenginliğini modern yaşama kazandıran Doç. Dr. N. Didem Öz’ün Yazma ve Dokumada Çağdaş Yorumlar Sergisi’ni İstanbullularla buluşturdu. Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in katılımıyla, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile serginin açılış kurdelesi kesildi.

Doç. Dr. N. Didem Öz’ün Anadolu’nun el emeği dokuma ve yazmalarından yola çıkarak hazırladığı, özü Anadolu’da saklı eserlerden oluşanYazma ve Dokumada Çağdaş Yorumlar Sergisi, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’in katılımıyla, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılışla başladı. Yazma ve dokuma sanatlarının anavatanı olan Anadolu’nun kültürel zenginliğini modern çağın ihtiyaçlarıyla harmanlayarak hazırladığı eserlerden oluşan sergi, 4 Şubat tarihine kadar sanatseverleri Anadolu’nun en eski dönemlerine uzanan tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

Zekeriya Şanlıer:
“Geleneksel kültürlerimize ışık tutacağız”
Sergi açılışında sanatçıya plaket taktim edenÜsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Anadolu’nun kültürel motiflerini yansıtandokuma ve yazma sanatına gönül veren sanatçımızın eserlerini Üsküdarımızda sergilemekten ötürü büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu sergi yeni nesillere geleneksel kültürümüzün aktarılması, toplumumuzda etkili bir tarih bilinci oluşturulması noktasında çok büyük bir kazanım sağlayacak. Geleneksel kültürlerimize ışık tutacak sergi ve etkinliklerimizle bu kazanımları daha da ilerilere taşıyacağız.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL