• Geri dön

  • 1.578 Görüntülenme

  • 134 Haber

  • 81 İşletme görüntülenme


İSTANBUL'UN DÖRT BİR YANINDAN GELECEK BİNLERCE YETENEKLİ GENÇ VE ÇOCUK ENGELSİZ FESTİVALİNDE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi Tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Festivali binlerce genç ve çocuk yeteneklerini sergiledi. Festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Üsküdar Belediyesi tarafından Validebağ Korusu’nda düzenlenen Engelsiz Yaşam Festivali’nde gençler ve çocuklar sergiledikleri yetenekler ile engellere meydan okudu. İstanbul’un dört bir yanından katılan binlerce genç ve çocuklardan kimisi enstrüman çaldı, kimisi engelsiz yarışmalara katıldı, kimisi de workshoplarda özel yeteneklerini gözler önüne serdi. Halk oyunlarından, sihirbazlık gösterisine birçok etkinliğin olduğu festivalde gençler ve çocuklar doyasıya eğlendi. Vatandaşlar festivale çocukları ile birlikte yoğun ilgi gösterdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen festivale katılarak çocuklar ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

“10 bine yakın misafirimiz burada”

Festival hakkında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Üsküdar Validebağ Korusu tarihi bir anı yaşıyor. Türkiye'de ilk engelsiz yaşam festivali. Bu festivalimizde engelli çocuklarımız, aileleri, engellilerle ilgili Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları adeta bütün Türkiye bütün İstanbul Üsküdar'a Validebağ Korusu’na aktılar. Muazzam bir katılım. 10 bine yakın burada misafirimiz var şu anda. Bunun bir kısmı engelli çocuklarımız, engelli vatandaşlarımız, onların aileleri kurslarda görev yapan hocalarımız bu işin tüm ilgilileri, muhatapları tarihi bir gün festivali yaşıyorlar. Evet Türkiye'de inşallah bu işin önünü açmış olacağız. Bundan sonra bu festivaller artarak devam eder diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL