• Geri dön

  • 2.379 Görüntülenme

  • 229 Haber

  • 10.212 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin Hepsiburada’sı, 2017 yılında hayata geçirdiği Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı ile Sürdürülebilirlik Akademisi’nin bu yıl düzenlediği “Sürdürülebilir İş Ödülleri” organizasyonunda ‘Kadının Güçlendirilmesi’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Dünyanın en büyük sürdürülebilir markalar topluluğu Sustainable Brands’in Türkiye partneri olan Sürdürülebilirlik Akademisi, her yıl enerji, karbon, atık ve su yönetimi, çeşitlilik ve kapsayıcılık, kadının güçlendirilmesi gibi iş dünyasında sürdürülebilirlik açısından kilit öneme sahip 15 kategoride, Türkiye’nin en iyi şirketlerini seçti. Sürdürülebilirlik Akdemisi’nin bu yıl verdiği Kadının Güçlendirilmesi ödülü de, teknoloji şirketleri arasında bu konuda en öne çıkan Hepsiburada’nın oldu.

Hepsiburada’dan 23 bin girişimci kadın, 65 kadın kooperatifi ve 15 STK’ya destek

Türkiye’nin Hepsiburada’sı, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programını, 2017 yılında hayata geçirdi. Türkiye’nin kadınlarının ekonomiye katılımlarını desteklemek için başlatılan program dahilinde, girişimci kadınlara indirimli komisyon oranlarından faydalanma, reklam ve pazarlama desteği, eğitim ve indirimli kargo gibi imkanlar sunuldu. Hepsiburada, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında, bugüne kadar 23 bin girişimci kadına, 65 kadın kooperatifine ve 15 sivil toplum kuruluşuna destek oldu. Bugüne kadar Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı’ndan faydalanan kadınların %95’i satış başarısı göstererek işlerini 98 kat büyüttüler.

Hepsiburada’nın ulusal ve uluslararası paydaşları, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri ile yürüttüğü iş birlikleriyle, bu programın sağladığı faydalar her geçen gün daha fazla girişimci kadına ulaşmaya devam etti. Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı, kapsamlı çalışmaları neticesinde 2019 yılında Communicate Magazine The Corporate Engagement Awards kapsamında “En İyi Uygulama” seçildi, 2020 Media Cat Felis Ödülleri’nde “CSR” kategorisinde altın dereceyi aldı. Son olarak 2021 The Global Business Excellence Ödülleri’nde Üstün İş (Outstanding Business) kategorisini kazandı.

Hepsiburada: Kadın girişimcilere desteğe tüm gücümüzle devam edeceğiz

Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş, Sürdürülebilirlik Akademisi’nden ‘Kadının Güçlendirilmesi’ kategorisinde aldıkları ödülün ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Hepsiburada’nın ana felsefesi, sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için kadınların işgücüne katılımlarının ve ticarette güç kazanmalarının bir gereklilik olduğudur. Hepsiburada Ailesi olarak bu vizyona ve felsefeye gönülden inanıyor ve bu hedefte kadınlara her gün daha fazla destek olabilmek için çalışıyoruz. Kadının varlığını yaşamın her alanında destekleyen bir marka olarak, 2017 yılından bu yana Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programımız ile girişimci kadınlara eğitim, pazarlama ve operasyonel süreç konularında birçok destek sağlıyoruz. Sürdürülebilirlik Akademisi’nden Kadının Güçlendirilmesi dalında aldığımız ödül, bizim için hem son derece büyük bir sevinç ve gurur hem de bu hedefteki kararlı çalışmalarımız açısından önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Önümüzdeki dönemde de tüm imkanlarımızı seferber ederek girişimci kadınların güçlerine güç katmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL