• Geri dön

  • 401 Görüntülenme

  • 68 Haber

  • 585 İşletme görüntülenme


Temiz ve kaliteli hava solumanın değeri her geçen gün artıyor. Bu durum özellikle alerjik bünyeler için ise hayati öneme sahip. Sağlıklı bir iç hava kalitesi sağlamanın en önemli gerekliliklerinden biri sosyal kullanım alanlarında, konut ve ofislerde yaygın olarak kullanılan klimaların temizliği! Üstelik temiz bir klima, enerji verimliliği ve dolayısıyla tasarruf da sağlıyor.

İç mekanlarda taze hava dolaşımını sağlayan klima ve havalandırma sistemleri zamanla toz, polen, mantar, bakteriler gibi alerjenleri ve zararlı maddeleri yakalar. Klimaların düzenli olarak temizlenmemesi halinde, bu partiküller iç mekâna yayılır ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kirli veya bakteri yüklü bir klima sistemi, özellikle toz, polen ve diğer alerjenlere karşı daha hassas bünyelerin alerjenlere maruz kalmalarına ve alerji semptomlarının şiddetlenmesine yol açabilir. Bu noktada alınacak basit ama etkili yöntemler bu kişilerin sağlıklarını korumaları açısından önem taşır;

Düzenli Kontroller: Klima ve havalandırma sistemlerini düzenli olarak kontrol ettirmek, filtreleri, kanalları ve fanları temiz tutmak, alerjene maruz kalmayı minimuma indirir.

Profesyonel Temizlik: Klima temizliğini işini uzmanlarına bırakarak profesyonel bir temizlik yaptırmak, sistemde biriken kir ve alerjenlerin etkili bir şekilde temizlenmesini ve ortam havasının ferah kalmasını sağlar.

Filtre Değişimi: Alerjenlerin hava dolaşımına geri dönmesine neden olan kirli filtreleri düzenli olarak değiştirmek de temiz bir nefes için en etkili ve önemli unsurlardan.

Form Konsept Mağazalarından kolayca tedarik edebileceğiniz R32 gazlı Mitsubishi Heavy multi-split klimalarında bulunan “alerjensiz” özelliği nem ve sıcaklık kontrolü sağlarken alerjen filtresi sayesinde polen ya da evcil hayvanlarda oluşabilecek tüm alerjenleri de yakalıyor. Bununla birlikte kendi kendini temizleme özelliğiyle de cihazda biriken nemi gideriyor ve biriken partikülleri uzaklaştırıyor. Form MHI Klima Sistemleri, profesyonel temizlik ihtiyacında ise tüm Türkiye’ye yayılmış 250’yi aşkın servisiyle tüketicilerin hizmetinde.

Klima temizliği sağlığın yanı sıra enerji verimliliği için de önemli bir etken çünkü kirli bir klima sistemi, daha fazla enerji tüketilmesi ve enerji faturalarının yükselmesi anlamına geliyor. Yani hem işletmeler hem de bireyler için sağlığın, konforun, tasarrufun sırrı klima temizliğinde. Üstelik belirtilen unsurlara dikkat edilmesi aynı zamanda kullanılan klimanın ömrünün uzamasını da sağlıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL