• Geri dön

  • 419 Görüntülenme

  • 131 Haber

  • 620 İşletme görüntülenme


Sakin ve huzur dolu sonbahar tatilleri için ülkemizin her köşesinde çok özel tatil rotaları bulunuyor. Yazın enerjik tatillerinin ardından kışa girmeden dingin bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun, en güzel sonbahar rotalarını derledi.

Sonbahara giriş yaptığımız bugünlerde sevdiklerinizle veya kendinizle baş başa kalıp doğanın tadını çıkarmak isterseniz Enuygun.com’un sonbahar rota önerileri tam size göre. İşte birbirinden güzel sonbahar rotaları ve bu rotalarda ekim ayının ilk haftası için minimum konaklama ücretleri.

Abant

Sonbaharın gözde rotası Abant, göl ve çevresindeki sazlıklar ile büyülü bir manzaraya sahip. Bolu Abant dağları üzerinde vaktiyle yanıp sönmüş volkanların boşluğunu dolduran bir krater gölü olan Abant Gölü, Abant Gölü Milli Parkı içerisinde bulunuyor. Seyahatinizde hem milli parkı hem de Abant Tabiat Müzesi, Yedigöller Milli Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı gibi cazibe merkezlerini gezmelisiniz. 5 yıldızlı otellerin yanında bungalov tesislerin de bulunduğu göl çevresinde tertemiz havayı soluyarak sakin bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Abant’ta Ekim ayı için 2 kişilik gecelik konaklama ücretleri 1.500 TL’den başlıyor.

Sapanca

İstanbul’a yakınlığı ve son yıllarda yapılan turizm yatırımları ile doğanın içinde kuş cıvıltılarıyla uyanabileceğiniz Sapanca, dikkat çeken bir tatil merkezi konumunda. Bölgede her türlü doğa aktivitesini ve konforlu hizmeti barındıran oteller, çok sayıda bungalov ve tiny house var. Sapanca sessizliği, tertemiz havası ile kalabalık ya da tek başına tatiller için ideal. Bölgede 2 kişilik gecelik konaklama ücretleri 1.100 TL’den başlayan fiyatlarla!

Tirilye

Bursa’nın Marmara denizi kıyısındaki ilçelerinden Mudanya’ya bağlı Tirilye, uzun yıllardır küçük bir sahil kasabası özelliğini koruyor. Yüzyıllardır zeytincilik yapılan bölge, yeşil ve mavinin uyumuna tarihi evleri ve sakin sokakları da eklenince sonbaharın en güzel rotalarından birini oluşturuyor. Tirilye sokaklarını tadını çıkararak dolaşmanın yanında bölgede ziyaret edebileceğiniz pek çok nokta da var. Tirilye mimarisi ve eserleriyle öne çıkan bir rota. Bizans döneminin önemli noktalarından olan Tirilye’de 7. Yüzyıla kadar uzanan bir yapı şu anda Fatih Camii olarak hizmet veriyor. Taş Mektep binası ise bu yüzyılın başında inşa edilmiş. Ayrıca yine yüzyıl başında postane binası olan ve şu anda restore edilmiş bir işletme olan Postane’ye uğrayıp meşhur zeytinlerden almadan dönmeyin. Turizm potansiyeli dolayısıyla Tirilye’de çok sayıda konaklama tesisi ve otel mevcut. Kalış süresine, beklentilerinize göre bohem ya da lüks tercihler yapabilirsiniz. Tirilye’de 2 kişilik gecelik otel fiyatları 1.750 TL’den başlıyor.

Amasra

Bartın’da Karadeniz kıyısına kurulmuş Amasra, coğrafi olarak denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy daha anakaraya bağlı bağımsız adalar üzerine kurulmuş durumda. Balıkçı tekneleri, restoranları, kafeleriyle sonbaharın sadeliğini en iyi hissedebileceğiniz yerlerden biri olan Amasra’da bungalov ya da tiny house seçeneklerinde konaklayabilirsiniz. İlçede 2 kişilik tek gecelik konaklama ücretleri 500 TL’den başlıyor.

Ağva

Eşsiz doğası sayesinde yılın her mevsimi tercih edilen destinasyonlardan olan Ağva, sonbaharda da ayrı güzel. Özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız ve hafta sonu doğa içinde dinlenmek isterseniz Ağva’yı tercih edebilirsiniz. Yolunuz Ağva’ya düşerse Kilimli Koyu, Hacıllı, Saklıgöl gibi gezilecek yerleri gezebilirsiniz. Ağva’da çok güzel butik otel seçenekleri ve bungalovlar var. Bu bungalovlar ve butik oteller arasından bütçenize uygun bir tanesini seçebilir, doğa içinde sakin ve keyifli birkaç gün geçirmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ağva’da 2 kişilik tek gecelik konaklama ücretleri 650 TL’den başlıyor.

Sonbaharda rağbet gören rotalar hakkında bilgi veren Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık “Türkiye dört mevsim tatil yapmak için birbirinden güzel ve değerli seyahat noktalarına sahip. Bu noktalarda çok sayıda konaklama seçeneği mevcut ve seyahat severler Enuygun’daki binlerce otel içinden kendilerine uygun seçenekleri listeleyebiliyor ve anında rezervasyon yapabiliyor. Bu yıl sonbahar rotalarında Abant’ın yine gözde rotalardan biri olmasını bekliyoruz. İstanbul’a yakınlığı ile Sapanca otelleri de yine popülerliğini koruyacak” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL