• Geri dön

  • 1.186 Görüntülenme

  • 131 Haber

  • 586 İşletme görüntülenme


Enuygun.com’dan yedi bölgenin en iyi fotoğraf çekilecek noktaları

Akdeniz'den Ege’ye, Güneydoğu Anadolu'dan Karadeniz’e kadar her bölgesinde bambaşka güzellikleri barındıran Türkiye, fotoğraf çekmeyi seven gezginlere sınırsız olanaklar sunuyor. İstanbul’un kalabalık caddelerinde gezerken fotoğraf makinenizi tarihi şehrin en ünlü yapılarına çevirebilir veya Akdeniz ve Ege'de antik uygarlıklardan kalan yerleşimleri ve kalıntıları fotoğraflayabilirsiniz. Karadeniz'e çıktığınızda ise Pokut ve İkizdere gibi yemyeşil yaylalar veya Artvin'de Karagöl'ün eşsiz doğasında fotoğraf çekmenin keyfini yaşayabilirsiniz. İşte Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun.com’dan19 Ağustos Fotoğraf Çekme Günü’ne özel Kapadokya’dan Mardin’e, İstanbul’dan Artvin’e kadar Türkiye’nin yedi bölgesinde en iyi fotoğraf çekilecek noktalar.

Yedi farklı bölgesinde konuklarına bambaşka deneyimler yaşatan Türkiye, fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir destinasyon. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde yer alan, kadim kültürlerin izlerini taşıyan şehirler ise fotoğraf çekmeyi seven gezginlere muhteşem kareler sunuyor. Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun.com, fotoğrafçı gezginler için 19 Ağustos Fotoğraf Çekme Günü’ne özel Türkiye’nin en güzel fotoğraf çekilecek yerlerini derledi.

Marmara Bölgesi
Işığın ve insan hikâyelerinin, tarihi kalıntıların ve kültürel zenginliklerin peşinde koşan fotoğraf gezginleri için İstanbul biçilmiş kaftan. Turistlerin gözdesi, muazzam fotoğraflar çekmek isteyenlerin en favori yerlerinden biri olan Sultan Ahmet Camii, en otantik ve en renkli kareler için muazzam bir yer olan Kapalıçarşı, rengarenk dünyasını kendi mistik dokusuyla birleştiren Balat ve Beyoğlu sokakları bunlardan birkaçı. Ayrıca Çukurcuma’daki antikacılar ve eskiciler, Samatya’daki balıkçılar da fotoğraf makineleriniz için ideal kareleri size sunacak olan destinasyonlardan. Yolunuz Yedigöller ve Abant’ta düştüğünde de doğa fotoğraf tutkunlarına unutulmaz kareler vadediyor. Marmara Bölgesi’nde gezilecek yerler listesinde, Bursa -Cumalıkazık, Sapanca, Maşukiye, Kartepe, Uludağ ve Kartalkaya da yer alıyor.

Ege Bölgesi
Ege Bölgesi, antik uygarlıklardan kalan yerleşimleri ve kalıntıları ile fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri. Balıkesir ise doğal güzellikleriyle konuklarını kendine hayran bırakan bir il. Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağı Milli Parkı’na ev sahipliği yapan bu şehir, Ayvalık ve Cunda’nın tarihi sokaklarında unutulmaz kareler yakalamanızı sağlıyor. Şeytan Sofrası ve Hasan Boğuldu Şelalesi de fotoğraf tutkunlarının uğradığı noktaların başında geliyor. Arkeolojik buluntulara göre tarihi İ.Ö. 5000 yıllarına kadar dayanan Efes Antik Kenti, Aydın’ın Söke ilçesi sınırlarında bulunan Mykale Dağı’nın yamaçlarına kurulu Priene Antik Kenti’nde tarih sever fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.Aynı zamanda meşhur Ege köyleri de fotoğraf tutkunlarının unutulmaz anları yakalamasını sağlıyor.

Akdeniz Bölgesi
Birbirinden güzel plaj ve koyların yanı sıra binlerce yıllık antik yerleşimlere, doğa harikası göllere, şelalelere ve kanyonlara ev sahipliği yapan bölge, fotoğraf severlerin de ilgi odağında. Mersin’de bir çobanın kirpiyi takip etmesiyle gün yüzüne çıkan Gilindire Mağarası, Antalya’da bulunan Manavgat Şelalesi, bembeyaz kumsalı, turkuaz tonlardaki suyu ve göz kamaştıran güzelliğiyle ziyaretçilerine güzel fotoğraf kareleri sunan Salda Gölü ve Isparta’nın lavanta tarlaları, fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor. Öte yandan Olympos, Kekova, Kemer, Manavgat, Köprülü Kanyon ve Tahtalı Dağı da profesyonellerin vazgeçilmez destinasyonlarından.

İç Anadolu Bölgesi
Ülkemizin tam ortasında olmakla birlikte konuklara unutulmaz anlar yaşatan İç Anadolu Bölgesi, kadim kültürüyle fotoğraf severlerin de ilgi odağı. Nevşehir ilinde bulunan Kapadokya ise fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi. Balon turuyla sabahın ilk ışıklarında müthiş kareler yakalayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında muhteşem manzara çekimi için yerli yabancı fotoğrafçıların akınına uğrayan bölge, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölü’ne de ev sahipliği yapıyor.

Karadeniz Bölgesi
Yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz Karadeniz; yaylaları, denizi, çay bahçeleri ve kendine özgü mimarisi ile fotoğraf meraklıları için kaçırılmayacak bir bölge. Karadeniz’in en güzel yaylası Ayder, kartpostal gibi Uzungöl, Sinop Hamsilos, Sürmene, Fırtına Vadisi, Çoruh, Meryem Ana Katedrali, Rize Kalesi, Zilkale bölgede fotoğraf çekilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Siz deKaradeniz’e gittiğiniz de bu bölgeleri ziyaret ederek Karadeniz’inbüyüleyici dünyasını ölümsüzleştirebilirsiniz.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Güneydoğu Anadolu’nun mistik ve etkileyici atmosferi fotoğraf tutkunlarını kendine çağırıyor. Bölgede bulunan birçok antik yerleşim, konuklarına enfes fotoğraf kareleri sunuyor. Mardin’in tarihi sokaklarında, eski Mardin evleri arasında bir çocuğun oyun oynamasını çekebilir; Urfa Balıklı Göl’de balıklara ekmek veren yaşlı bir amcayı fotoğraf karenize alabilirsiniz. Aynı zamanda gün doğumu veya gün batımında Nemrut Dağı’nda bulunan heykellerin ihtişamını, Diyarbakır’da Ulu Cami’nin kadim geçmişini fotoğraflayabilirsiniz.

Doğu Anadolu Bölgesi
Binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, son yıllarda yerli-yabancı turistlerin akınına uğrayan Doğu Anadolu Bölgesi, doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez noktalarından bir oldu. Sıra dağlarının kışın bembeyaz yazın yemyeşil olan görüntüsü, gölleri ve şelaleleri gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzincan ve Ardahan'daki asırlık yapılarıyla tarihi zenginliklerini fotoğraf tutkunlarının önüne seriyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL