• Geri dön

  • 226 Görüntülenme

  • 131 Haber

  • 619 İşletme görüntülenme


Yılın son gününün pazara gelmesi ve pazartesi gününün resmi tatil olmasıyla doğan üç günlük tatil fırsatı, turizm sektörünü hareketlendirdi. Türkiye’nin lider seyahat platformu Enuygun.com’un verilerine göre yılbaşındaki uzun hafta sonu tatili için otel rezervasyonlarındaki artış %30’a yaklaştı.

2023 yılına veda ettiğimiz bugünlerde yeni yıl için tatil planları yapanları, üç günlük bir tatil fırsatı bekliyor. Bu yıl yılın son günü 31 Aralık Pazar gününe denk geliyor. 1 Ocak Pazartesi günü de resmi tatil olduğu için seyahat severler için bu tarihlerde 3 günlük bir tatil fırsatı var. Türkiye’nin lider seyahat platformu Enuygun.com’un verilerine göre 29 Aralık hafta sonu için yapılan otel rezervasyonları bir önceki haftaya göre %25 arttı. Son dakika rezervasyonları da hesaba katılarak artışın %30 oranını geçmesi bekleniyor.

Şehir otelleri tercih ediliyor

Yılbaşı için en çok otel rezervasyonu yaptırılan yerlere bakıldığında, İstanbul’daki şehir otellerinin bu yılbaşı tatili için en çok tercih edildiği görülüyor. İstanbul’daki şehir otellerini Antalya, Uludağ, Lefkoşa ve Nevşehir otelleri takip ediyor. İstanbul şehir otellerindeki artışı hem bu tesislerin şehre olan yakınlığıyla hem de Riva, Ağva gibi yerlerin bu mevsimde çok güzel olmasıyla bağdaştırmak mümkün. Yeni yıla eğlenerek girmek isteyen seyahat severler ise Kıbrıs ve Antalya’daki yılbaşı programı olan otelleri tercih ediyor.

Yılbaşı tatili için otel rezervasyonlarındaki artışı yorumlayan ENUYGUN Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, ‘’3 günlük tatil fırsatı otel rezervasyonlarında anlamlı bir artış oranını beraberinde getirdi. Seyahat severler genelde kısa kış tatilleri için rezervasyonlarını son birkaç güne bırakıyor. Yani otel rezervasyonlarındaki bu artışın 29 Aralık’a kadar artmasını bekliyorum. Yıl sonuna dek 29’u haftası için otel rezervasyonlarındaki artış %30-35 bandına gelecektir” dedi.

Henüz yılbaşı planı belli olmayan seyahat severler için ENUYGUN olarak yaptıkları kampanyayı hatırlatan Uyanık, “Yılbaşını tatil yaparak karşılamak isteyenler için şu an bir kampanyamız var. Kullanıcılarımız ENUYGUN mobil uygulamadaki ödeme sayfasında İndirim Kodu Kullan alanına OTEL2024 kodunu yazarak alt limitsiz tüm otel rezervasyonlarında 250 TL, 5.000 TL ve üzeri otel rezervasyonlarındaysa 500 TL indirimden yararlanabiliyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL