• Geri dön

  • 479 Görüntülenme

  • 98 Haber

  • 148 İşletme görüntülenme


Vaillant Group Türkiye 
İnsan Kaynaklarında 
proje ihracına başladı
Türkiye’de hayata geçirdikleri uygulamalarla Vaillant Global’de öne çıkan Vaillant Group Türkiye İK ekibi, projelerini yurtdışına taşıyor. Almanya’dan davet alan Vaillant Group Türkiye İK ekibinden 3 kişi, Vaillant Group’un faaliyet gösterdiği İngiltere, Fransa, Çin, İspanya, İtalya gibi ülkelerdeki İK ekiplerine destek verecek

Vaillant Group Türkiye’de hayata geçirilen İK projeleri yurtdışına açılıyor. İK uygulamaları ile Vaillant Global’in dikkatini çektiklerini belirten Vaillant Group Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Nilüfer Birdal, Türkiye’de uyguladıkları projelerin diğer ülkelerde hayata geçirilmesi için bazı çalışanların yurtdışında görevlendirildiğini söyledi., Analitik İK Faaliyetleri, Satış Prim Sistemleri, İşveren Markası ve Sosyal Medya Faaliyetleri başlıkları altında yaptıkları yaratıcı İK Uygulamaları ile Vaillant Group içerisinde öne çıktıklarını dile getiren Birdal “Türkiye İK ekibimizden 3 arkadaşımız Almanya’da çeşitli görevlere davet edildiler. Her 3 arkadaşımız da Almanya’da ikamet ederken, İngiltere, Fransa, Çin, İspanya, İtalya gibi şirketimizin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki İK ekiplerine desteklerini sunacaklar. Türkiye İK ekibinin sağladığı başarılarda önemli rol üstlenen ekip arkadaşlarımız, bu tecrübeyi diğer kültürlere de transfer edebilecek yetkinlikleri olduğunu İK üst yönetimine ispatladılar” dedi.

Türkiye artık trend belirleyen ülke oldu
Yurtdışında yapılan geliştirmelerin Türkiye’ye transfer edilmesinin başarı olarak görüldüğü dönemlerden, Türkiye’nin kendi kaynakları ile fark yarattığı dönemlere geçildiğine dikkat çeken Birdal “Trendi takip etmekten, trendleri belirlemeye geçiş yapmak için gereken tüm özellikler bizde var. Bu transferler Türk insanının ve Türkiye organizasyonunun başarısını kanıtlıyor. 2017 itibariyle şirkette herhangi bir lokasyonda açılan istisnasız her rolü çalışanlarımıza duyuruyoruz. Çalışanlarımızın yurtdışı görevlere ilgi ve esneklik göstermesini destekliyoruz. Yurtdışında belirli bir süre yetki ve sorumluluk üstlenmiş kişilerin kariyerlerinde daha olgun ve yetkin bir profile doğru şekillendiklerini görüyoruz. Sadece kendi kültürümüz ve konfor alanımızda kazanılan başarılar değil, bize yabancı ortamlarda ve farklı kültürlerle bu başarılara ulaşılması, kişileri geliştiren önemli bir etki sağlıyor” diye konuştu.

Gelişimin ve değişimin peşinde koşuyor

Vaillant Group Türkiye İK ekibinde yer alan herkes takımını güçlendirmek, kendini ve diğer çalışma arkadaşlarını geliştirmek için fırsat kolluyor ve çıkardıkları iş ile aldıkları sonuçlardan gurur duyuyor. 4 yıldır, ekip çalışmasıyla tüm İK süreçlerinde ve uygulamalarında büyük bir atak yaptıklarını dile getiren Birdal, gelişim ve değişimin peşinde koşarken güzel bir hikaye yazdıklarını kaydetti. Vaillant Group Türkiye’yi globalde ön plana çıkaran ‘Yaratıcı İK Uygulamaları’ kapsamında YoYo (Yerimde Olsan, Yerinde Olsam) ve İK Yollarda gibi programlarla çalışanların kendi arasında ve İK ile etkileşimleri artırılıyor. Vaillant Group Türkiye İK ekibi, globalde örnek uygulama seçilen ‘Analitik İK Faaliyetleri’ kapsamında, İK faaliyetlerinin başarısının takibini yapıyor, yönetim kararlarına destek olacak şekilde maliyet ve performans ilişkisini görselleştiriyor. Satış, Servis ve Çağrı Merkezi çalışanları için Türkiye’de geliştirilen ‘Satış Prim Sistemleri’ pazar ihtiyaçlarına uygunluk ve uygulama kolaylığı ile fark yaratıyor. Yeni sistem Türkiye’den sonra, Orta Avrupa’daki diğer ülkelere de transfer edildi. Vaillant Group Türkiye, ‘İşveren Markası ve Sosyal Medya Faaliyetleri’ kapsamında ise tüm Vaillant Group ülkeleri içinde, Facebook ve Linkedin üzerinde takipçi sayısı ve güncel haberleri ile öne çıktı.

Bilgi ve tecrübe transferi
Vaillant Group Türkiye İK ekibinden İletişim/Organizasyon/Gelişim Müdürü Sevkan Bolu 1 Temmuz itibariyle Vaillant Group merkezde Farklılıkların ve Çeşitliliklerin Yönetim Müdürü olarak tüm ülkelerde çalışan çeşitliliği, farklılıklara tolerans, dengeli organizasyonların oluşturulması için stratejiler ve programlar geliştirme alanlarında görev yapacak.
Yine 1 Temmuz itibariyle Almanya’da çalışmaya başlayacak olan Tuğba Çolak, Türkiye’de uygulanan analitik İK çalışmalarının tüm ülkelere yaygınlaştırılmasını sağlamak için görev alacak.
Almanya’da kurulacak bir uluslararası proje grubuna davet edilen Aslı Asar ise 1 yıl boyunca bu proje grubunda görev alarak, Türkiye’de dikkat çeken uygulamaların diğer ülkelerde devreye alınması için bilgi ve tecrübe transferi sağlayacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL