• Geri dön

  • 737 Görüntülenme

  • 97 Haber

  • 145 İşletme görüntülenme


Yüksek teknolojili geniş ürün yelpazesiyle ısıtma sektörünün öncü markalarından Vaillant, 2019 yılını başarılı sonuçlarla kapattı. Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel; “2019 yılında pazarda yaşanan küçülmeye rağmen Vaillant Türkiye olarak devreye alım rakamlarında 2018 performansımızı koruyarak pazar payımızı artırdık” dedi.

Isıtma sektörünün öncü markalarından Vaillant Türkiye, 2019 finansal sonuçlarını açıkladı. Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, 2019 yılında hem pazar paylarını artırdıklarını hem de %10 büyüdüklerini belirtti. Avdel, 2020 yılında hedeflerinin pazar paylarını artırmaya devam ederek büyüme oranını %20’ye çıkartmak olduğunu vurguladı.

“2018 performansımızı koruyarak pazar payımızı artırdık”
Vaillant Türkiye’nin pazardaki durumu hakkında bilgi veren Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel; “Türkiye’de yaşanan ekonomik durgunluğun etkisiyle 2019 yılında pazarın geneline bakıldığında ısıtma sektöründe %15-20 oranında, soğutma sektöründe %30-35 oranında bir küçülme yaşandı. Kombi pazarının ürün satışları ise %10-15 oranında küçüldü. 2019 yılında pazarda yaşanan küçülmeye rağmen Vaillant Türkiye olarak devreye alım rakamlarında 2018 performansımızı koruyarak pazar payımızı artırdık. Bu başarıda en önemli etkenlerden biri de, yeni gaz verilen bölgelerdeki verimli çalışmalarımızdı. 2019 yılında gerçekleşen ürün satışlarımızın %35-40’ı yenileme pazarında gerçekleşirken %60-65’i ise inşaat sektöründeki ilk alımlardan meydana geldi” şeklinde konuştu.

“2020 hedefimiz büyüme oranını %20’ye çıkartmak”
Vaillant Türkiye’nin 2020 hedeflerinden de bahseden Alper Avdel; “Kombide 1 milyon adetin üzerinde bir pazara sahip olan ülkemizde, 2019 yılında 100’ün üzerinde bölgeye yeni doğalgaz girişi oldu. Yenileme pazarının en başarılı markalarından biri olan Vaillant Türkiye olarak, 2019 yılında büyümemizi sürdürdük. 2020 yılında hedefimiz; pazar payımızı artırmaya devam ederek büyüme oranımızı %20’ye çıkartmak yönünde. Kombi kategorisindeki başarımızı bu sene ısıtma cihazlarına ve ısı pompasına da yansıttık. Yüksek verimlilik değerlerine sahip monoblok ısı pompalarından oluşan ürün gamımızı yeni split serisi ile genişleterek farklı müşteri taleplerini de karşılamayı planlıyoruz. Müşteri memnuniyeti odaklı bir şirket olmanın yanı sıra yetki satıcılarımızın memnuniyeti de bizim için büyük bir önem taşıyor. 2020 yılında da Türkiye genelindeki yetkili satıcılarımızla düzenli aralıklarda bir araya geleceğiz. Vaillant Türkiye’nin iş ortaklarına sunacağı dijital çözümlerle daha kolay ve hızlı ulaşılabilen, iletişim kurulabilen bir platform haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

“Yoğuşmalı ürün tercihinde öne çıkan markalardan biri haline geldik”
Bu yılın en önemli gündem maddesinin 2018 yılında yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği olduğunun altını çizen Avdel; “Daha yüksek verimli ve daha düşük emisyonlu cihazların kullanımlarını zorunlu hale getiren ErP Yönetmeliği doğrultusunda pazarın üçte ikisini oluşturan konvansiyonel cihazların satışı kademeli olarak sonlandırıldı. Konvansiyonel ürünler yerini enerji tasarrufu sağlayan yoğuşmalı ürünlere bırakmaya başladı. Pazarda ErP’ye en hazır oyunculardan biri olarak kullanıcıların yoğuşmalı ürün tercihinde öne çıkan markalardan biri haline geldik. Vaillant Türkiye olarak doğayı koruma anlayışı ile enerji verimliliğini en üst seviyeye çıkaran ürünlere yatırım yapıyor ve üstün özelliklere sahip yoğuşmalı ürün gruplarımızla kullanıcılara daha düşük fatura vadediyoruz. Vaillant kombi ve oda termostatı kullanan bir kullanıcı, doğalgaz faturalarında %10-15 tasarruf elde ediyor. Bu ürünler ortalama 400 TL fatura ödeyen bir hanede 5 yıl içinde kendini amorti ediyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL