• Geri dön

  • 859 Görüntülenme

  • 65 Haber

  • 120 İşletme görüntülenme


On yedi sanatçının dijitalleşme ve teknolojinin insan ve sanat üzerindeki etkisine ışık tutan eserleri yer alıyor

Siemens Ev Aletleri, bu yıl Plugin’de

Yapay Zeka eserlerine ev sahipliği yapıyor

İleri teknolojiyi estetik tasarımlarla birleştiren Siemens Ev Aletleri, bu yıl 4. kez desteklediği Contemporary İstanbul’un Plugin Yeni Medya bölümünde yapay zekanın sanattaki etkisini gösteren eserlere ev sahipliği yapıyor. RW. [post-] teması ile Esra Özkan’ın küratörlüğünde gerçekleştirilen Plugin Yeni Medya Bölümü on beş sanatçının eserleri aracılığıyla dijitalleşme ve teknolojinin insan-sanat üzerindeki etkisine ışık tutuyor. Bu yıl online olarak gerçekleştirilen Plugin Yeni Medya Bölümü 21 Aralık – 6 Ocak tarihleri arasında https://virtual.contemporaryistanbul.com/welcome adresi üzerinden ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

İleri teknolojiyi ve tasarımı odağına alan Siemens Ev Aletleri’nin 4. kez desteklediği Contemporary Istanbul’un Plugin Yeni Medya bölümünde bu yıl yapay zeka ile üretilen birbirinden ilgi çekici eserler yer alıyor. 21 Aralık – 6 Ocak tarihlerinde ise ziyaretçilerini çevrimiçi platformda ağırlayacak Plugin Yeni Medya Bölümü, Esra Özkan küratörlüğünde RW. [post-] temasıyla on yedi sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Hiç var olmayan insan portreleri, yapay zeka ile yeniden hayata geçirilen 18. yüzyıla ait sandalyeler

Plugin’de bu yıl, Sotheby’s müzayede evinde ilk kez yapay zekanın ürettiği insan portrelerini açık arttırma ile koleksiyonerlere sunan Alman sanatçı Mario Klingemann, yapay zekanın hiç var olmayan insanların portrelerini ürettiği projeleriyle bilinen Hideaki Okavva’nın da yer aldığı H.o ve yine makine öğrenmesi ile çalışan Sofia Crispo’nun eserlerine yer veriliyor.

2019 yılında Atelier Des Luminers'e davet edilen ve Immersive Festival kapsamında ödül alan Void'in The Journey of Being eserine ev sahipliği yapmakla birlikte, veri sanatı alanında eser üreten Nye Thompson'ın eseri de Plugin'de gösteriliyor.

Plugin'de ayrıca, 18. yüzyıldan bugüne gelen sandalyeleri makine öğrenmesi ile yeniden hayata geçiren tasarımcılar Philipp Schmitt & Steffen Weiss ve dünyada ses getiren yeni medya alanındaki çalışmalarıyla Maxim Zhestkov da yer alıyor.

Ziyaret için: https://virtual.contemporaryistanbul.com/welcome

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL