• Geri dön

  • 344 Görüntülenme

  • 124 Haber

  • 358 İşletme görüntülenme


Emirates, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ile yaptığı ortaklık çerçevesinde, yolcuların seyahatlerini, hükümetin COVID-19 testi ve aşısı ile ilgili gereklilikleri doğrultusunda seyahatlerini kolayca ve güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan mobil bir uygulama olan IATA Travel Pass'i deneyen ilk havayolu şirketlerinden biri oldu.

IATA Travel Pass, Emirates yolcularına "dijital bir pasaport" oluşturarak seyahat öncesi testlerinin veya aşılarının varış ülkesinin gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını doğrulama imkanı sağlıyor. Ayrıca test ve aşı belgelerini resmi makamlar ve havayolu şirketleriyle paylaşarak daha kolay seyahat edebiliyorlar. Yeni uygulama ayrıca yolcuların seyahat deneyimleri boyunca tüm seyahat belgelerini dijital olarak ve sorunsuz şekilde yönetmelerini sağlayacak.

Tamamen uygulamaya koymadan önce, Emirates kalkış öncesi COVID-19 PCR testlerinin doğrulanması için Dubai'de faz 1 uygulamasını gerçekleştirecek. Nisan ayında başlaması beklenen bu ilk aşamada, Dubai'den seyahat eden Emirates yolcuları, COVID-19 test durumlarını havayolu şirketiyle havalimanına gelmeden de uygulama üzerinden paylaşabilecekler ve bilgiler otomatik olarak check-in sistemine girilecek.

Emirates Operasyon Direktörü Adel Al Redha şu açıklamalarda bulundu: "Uluslararası seyahat her zamanki gibi güvenli olmayı sürdürürken, mevcut küresel salgınla birlikte yeni protokoller ve seyahat gereksinimleri devreye giriyor. IATA ile birlikte çalışarak, ülkelerin ve hükümetlerin talep ettiği bilgileri sadeleştirmek ve havayolu şirketleri olarak sistemlerimize dijital olarak güvenli ve etkili bir şekilde aktarmak için bu yenilikçi çözümü geliştirdik. Gelişmiş bir yolcu deneyimi sunacak ve yolcularımızın seyahat ihtiyaçlarını uygun şekilde kolaylaştıracak bu çalışmanın pilot uygulamasını başlatan ilk havayolu şirketlerinden biri olduğumuz için gururluyuz." IATA Havalimanı, Yolcu, Kargo ve Güvenlik Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen ise şunları söyledi: “Emirates ile birlikte çalışarak IATA Travel Pass uygulamasını Orta Doğu bölgesinde kullanıma sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Global yolcu veri tabanı ve uçuş trafiğiyle ortağımız olan Emirates, Travel Pass programını geliştirmek için değerli bilgiler ve geri bildirimler sunacak. Salgın sırasında uluslararası seyahati mümkün olan en kolay hale getirmek için bu ilk adım, insanlara COVID-19 ile ilgili hükümetlerin belirlediği tüm giriş şartlarını karşıladıkları konusunda güven vermektir. Sınırlar yeniden açılmaya başladığında, IATA Travel Pass hükümetlerin tüm test ve aşı doğrulama gereksinimlerini karşılaması için daha fazla özellik geliştirilecek ve Emirates yolcuları bu hizmetlerden ilk faydalananlar arasında olacak."

IATA Travel Pass uygulamasında, seyahat gereksinimlerinin entegre bilgisi sayesinde yolcular nereden seyahat ettikleri fark etmeksizin tüm varış ülkeleri için seyahat ve giriş şartlarıyla ilgili doğru bilgileri bulabilecekler. Test ve sonrasında aşı merkezlerinin bir kaydı da yer alacak ve böylece yolcular varış ülkesinin test ve aşı gereksinimleri için standartlarını karşılayan test merkezlerini ve laboratuvarlarını yolculuklarını başlatacakları ülkede daha kolay bir şekilde bulabilecekler. Uygulama ayrıca test sonuçlarını veya aşı belgelerini yolculara daha güvenli bir şekilde göndermek için yetkili laboratuvar ve test merkezlerini devreye sokacak. IATA tarafından yönetilen global kayıt sistemi, gerekli bilgilerin tüm paydaşlar arasında güvenli akışını yönetecek, sağlayacak ve sorunsuz bir yolcu deneyimi sunacak. Emirates, tüm temas noktalarında sorunsuz bir yolcu deneyimi sunma konusunda kararlıdır. Havayolu son birkaç aylık süre zarfında, havalimanında daha rahat bir seyahat deneyimi için Dubai Uluslararası Havalimanı'nda entegre biyometrik biniş sistemi, self check-in ve bagaj teslim kioskları gibi birçok başka hizmetleri de kullanıma sunmuştur.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL