• Geri dön

  • 204 Görüntülenme

  • 124 Haber

  • 358 İşletme görüntülenme


DenizBank’ın Türkiye’deki inovasyon ve start-up ekosistemini desteklemek üzere hayata geçirdiği yatırım fonu Deniz Ventures, Emirates NBD ile girişimcilik alanında kurduğu stratejik ortaklık kapsamında, iklim ve finans teknolojileri girişimi Erguvan’a 7,33 Milyon Dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

“Emirates NBD’nin kurduğu yeni fonun ilk yatırımını gerçekleştiriyoruz”

NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam yaptığı değerlendirmede, “Kurulduğumuzdan bu yana odağımızda yer alan sürdürülebilirlik alanında ülkemizin önde gelen erken aşama girişimlerinden Erguvan’a yaptığımız yatırım, Emirates NBD’nin kurduğu yeni fonun ilk yatırımı olması nedeniyle bizim için son derece önemli. Erguvan’ın geliştirdiği inisiyatif, çevresel etkiyi ölçme ve daha etkili sürdürülebilirlik stratejileri geliştirme yolunda önemli veriler sunacak. Teorik olarak bugün ilginç gelse de Erguvan sayesinde ülkemiz sürdürülebilirlik ihraç ediyor olacak. Deniz Ventures olarak, Emirates NBD ortaklığı ile start-up ekosistemini desteklemeye devam edeceğiz; Türk girişimlerine olan güvenimiz sonsuz” dedi.

“İki büyük hedefimiz var”

Erguvan kurucu ortağı ve CEO’su Barış Balat, şirketin tohum yatırım turunun ardından görüşlerini, “İlk hedefimiz, Erguvan Marketplace’i 2050’de 250 Milyar Dolar seviyelerinde işlem hacmi beklenen gönüllü karbon piyasasında dünyanın önde gelen alım satım platformlarından biri haline getirmek. Erguvan’daki hacmin artmasıyla, Türk proje geliştiricilerinin global alıcılara doğrudan ulaşması kolaylaşacak ve 40 milyon ton karbon kredisi arz potansiyeli olan ülkemizin bu emtiaların ihracatından elde edeceği gelirler artacak. İkinci hedefimiz, finansal kuruluşlar ve kurumsal şirketler nezdinde karbon ayak izi yönetimi konusunda en iyi çözümü sunarak öncelikli tercih olmak. İklim risklerinin yönetimine bir teknoloji şirketi olarak yaklaşmanın ve ölçeklenebilir dijital çözümler geliştirmenin faydalarını bu noktada göreceğimize inanıyoruz. Bu hedeflere giderken, Emirates NBD Group ve Deniz Ventures ortaklığımızın bize büyük güç katacağını düşünüyoruz. Bu yatırım, ortaklarımızın iklim değişikliği alanında somut ilerlemeleri teşvik etmeye olan bağlılıklarının yanında finansal kuruluşların bu alandaki güç ve sorumluluklarının farkında olduklarının da altını çiziyor" diyerek bildirdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL