• Geri dön

  • 423 Görüntülenme

  • 124 Haber

  • 358 İşletme görüntülenme


30 Mart Pazartesi günü, yaklaşık 500.000 COVID-19 test kiti taşıyan Emirates SkyCargo uçağı Brezilya'daki Sao Paulo Havalimanı'na iniş yaptı. Guangzhou'dan yola çıkan kitlerin Dubai üzerinden sevkiyatı, şirketin Sao Paulo'ya malzeme taşımak için gerçekleştirdiği iki uçuştan ilkiyle tamamlandı. Aynı hafta içinde, Emirates, Hong Kong'tan Sydney'e, el dezenfektanı ve koruyucu yüz maskesi dahil 200 ton civarında tıbbi malzeme taşıyan iki özel charter seferi gerçekleştirirken, başka bir uçuşla Karachi'ye ilaç malzemesi taşıdı.

Özel bir charter seferi kapsamında, Emirates'e ait Boeing 777 kargo uçağı, Milano'ya hastane ekipmanı dahil 100 tona yakın yardım malzemesi taşırken, New York'tan Mumbai'ye yapılan uçuşla 55 tonun üzerinde sıcaklık hassasiyeti yüksek ilaç taşındı. Mart ve Nisan ayları arasında, şirket ayrıca yüz maskesi ve ekipman gibi malzemelerin Macaristan'a sevkiyatı için yapılacak özel bir sefer kapsamında, Budapeşte'ye dokuz kargo uçağı seferi gerçekleştirecek.

Dünya çapında kritik tıbbi malzeme sevkiyatına ek olarak, Emirates SkyCargo, BAE ve Orta Doğu'ya gıda malzemelerinin getirilmesinde de hayati bir rol oynamaktadır. Mart ayının son haftasında, şirket Dubai'ye 150 tondan fazla kolay bozulabilen gıda maddesinin taşınması için Pakistan ve Hindistan'dan özel seferler düzenlemiştir. Kahire ve Nairobi'den yapılan özel kargo seferleriyle de, Dubai'den başlayarak Orta Doğu'daki diğer varış noktalarına kolay bozulabilen gıda maddeleri taşınmaktadır.

Dünya çapında hızla değişen şartlarda faaliyet gösteren Emirates SkyCargo, zaruri malların taşınmasını sağlamak, ekonomileri desteklemek ve global tedarik zincirlerinin sorunsuz işlemeye devam etmesini sağlayarak dünya çapında şirketlerin devamlılığı muhafaza etmesine yardımcı olmayı sürdürebilmek adına, operasyonlarını ve ağını uyarlamak ve yeniden şekillendirmiştir..

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan: "Bu zor zamanlarda, Emirates SkyCargo'nun, gıda ve ilaç gibi en fazla ihtiyaç duyulan malların sevkiyatında ve aynı zamanda zaruri sektörler genelinde faaliyetlerin devamlılığı açısından hayati önem taşıyan diğer unsurların uçakla taşınmasında, global bir taşıyıcı bant görevi görmesine yönelik taahhüdümüzün hiç olmadığı kadar arkasındayız. Olağanüstü çevik ve müşteri odaklı bir şirket olarak, geniş gövdeli Boeing 777 yolcu uçaklarımızdaki alt güverte kapasitesini kargo uçaklarında sunduğumuz yük kapasitesine takviye olarak kullanarak çok kısa bir süre zarfında kargo operasyonlarımız için yeni bir ağ ve tarife tesis ettik.

Ayrıca bu yeni senaryoda operasyonları konsolide etmek ve maliyetleri azaltmak adına, tüm kargo taşıma operasyonlarımızı geçici olarak Dubai Uluslararası Havalimanı'na (DXB) yönlendirdik. Tüm bu eylemlerle, dünyanın her yerindeki müşterilerimizden gelen taleplere daha hızlı tanıt vermeye çalışıyoruz," şeklinde konuştu.

Yolcu uçaklarıyla özel kargo seferleri

Emirates SkyCargo, global kargo operasyonları için, Boeing 777 yolcu uçaklarıyla yapılan kargo seferlerini de içeren yeni uçuş tarifesini duyurdu. Bu uçuşlar sefer başına alt güvertede yaklaşık 40 tonluk yük kapasitesi sunacak ve Emirates'in kargo uçağı filosunun sunduğu yük kapasitesine katkıda bulunacak.

Bu kargo uçuşlarının Orta Doğu, Afrika, Asya, Avrupa ve Avustralya genelinde 30'dan fazla noktaya gerçekleştirilmesi ve bu noktaların büyük çoğunluğuna haftada ve günde birden fazla sefer düzenlenmesi planlanmaktadır. Yolcu uçaklarıyla yapılacak özel kargo seferlerinin tarifeleri ve varış noktaları, Emirates'in tarifeli kargo uçağı seferleriyle en uygun bağlantı gözetilerek planlanmıştır.

Emirates SkyCargo'nun tarifeli seferleriyle ilgili daha fazla bilgiye şirketin web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Tarifeli seferlere ek olarak, Emirates SkyCargo ayrıca piyasa talebine göre Emirates uçaklarıyla charter seferleri ve özel amaçlı uçuşlar gerçekleştirecektir.

Operasyonların Dubai Uluslararası Havalimanı'nda birleştirilmesi

1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Emirates SkyCargo, kargo uçaklarının kullandığı Emirates SkyCentral DWC terminalindeki operasyonlarını geçici olarak askıya alarak, tüm kargo taşıma operasyonlarını Dubai Uluslararası Havalimanı'nda birleştirrmiştir. Bu hamle, şirketin kargo uçağı seferleri ve Emirates'in yolcu uçağı filosunda sunulan yeni özel kargo seferleri arasındaki kargo operasyonlarını daha verimli hale getirmesini sağlayacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL