• Geri dön

  • 436 Görüntülenme

  • 113 Haber

  • 1.259 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin en önde gelen koleksiyonerlerini Axis İstanbul AVM’de bir araya getiren “Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” sergisi ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Collection Club iş birliği ile gerçekleştirilen sergideki zengin koleksiyonlar 29 Nisan’a kadar Axis İstanbul AVM Sergi ve Fuaye Salonu’nda ziyarete açık olacak.

Vatan Caddesi ile E5’in kesiştiği noktada, Bayrampaşa Metro İstasyonu’nun hemen yanında bulunan Axis İstanbul AVM’de ziyarete açılan “Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” ilk günden itibaren ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Türk koleksiyonerliği ve özel müzeciliğinin büyük destekçilerinden Collection Club iş birliğiyle gerçekleştirilen sergide Türkiye’nin en önde gelen koleksiyonerlerine ait seçme eserleri görülebiliyor. Sergi 29 Nisan’a kadar Axis İstanbul AVM Sergi ve Fuaye Salonu’nda ziyarete açık ve ücretsiz olacak.

Uşabitlerden yüz yıllık bastonlara
Tarihin çeşitli dönemlerinden kesitler sunan sergide Turgay Tuna’nın antik Mısır kültüründe çok önemli bir yere sahip olan 3 bin yıllık Antik Mısır Mezar Bebekleri Uşabitler, Uluumay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Müze Bilimci Feyza Uluumay Gökalp’in yüz yıllık Osmanlı bastonları, Türkiye’nin sayılı Milli Piyango koleksiyonerlerinden olan Doğan Güral’ın Milli Piyango Koleksiyonu ve Nilay Çelebi’nin plak koleksiyonu yer alıyor.

Teknolojinin evrimi adım adım görülecek
Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi Camera Museum’un kurucusu Hilmi Nakipoğlu’nun efsane fotoğraf makinesi Leica’nın da yer aldığı yüz yıllık fotoğraf makinelerinden oluşan koleksiyonu fotoğraf severlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Dünyanın sayılı antika ütü koleksiyonerlerinden İlhan Uçak’ın 35 farklı ülkeden topladığı 150 yıllık kömürlü, ispirtolu, gazlı, benzinli ütülerinin yanı sıra porselen kaplı ütüler ve aristokrat ailelerin kendilerine özel yaptırdığı aile mühürlü antika ütüleri içeren koleksiyonu, dünyadaki üç büyük çekiç koleksiyonerlerinden birisi olan Burhan Reşid‘in dünyanın farklı ülkelerinden derlediği çekiç koleksiyonu da sergide yer alan koleksiyonlar arasında bulunuyor.

Herkesin koleksiyoner olabileceğini gösterecek
“Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26” sergisi, koleksiyonerliğin toplumda yaygınlaşmasını ve sevilmesini amaçlıyor, koleksiyonerliğin çok pahalı bir zevk olmadığı, isteyen herkesin kendine yakın bulduğu herhangi bir konuda koleksiyon yapabileceğini vurguluyor. Fatoş Türkkal’ın Teneke Kutu Koleksiyonu, Şerif Antepli’nin Hatıra Kaşıkları koleksiyonu, Nazire Uçak’ın Emaye Mutfak Gereçleri Koleksiyonu, Armağan Toprak’ın Çini Koleksiyonu, Hatice Çiçeksever’in oyalı mendil koleksiyonu gibi 20’ye yakın koleksiyonerin birbirinden zengin, farklı koleksiyonlarına ait nadide eserlerin yer aldığı sergi, dileyen herkesi koleksiyoner olmaya teşvik ediyor.

Geçmişe Davetlisiniz Efendim 26 sergisinin diğer görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://we.tl/t-HJeFPXxtl3

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL