• Geri dön

  • 146 Görüntülenme

  • 82 Haber

  • 333 İşletme görüntülenme


Nespresso, Yağmur Ormanları İttifakı (Rainforest Alliance) ile ortaklaşa oluşturulan Nespresso AAA Sürdürülebilir Kalite™ Programı’nın 20. yıldönümünü kutlayarak yenilenebilir tarıma ve kahvenin geleceğine dikkat çekiyor. Bu sürdürülebilirlik yaklaşımının bir parçası olarak başlattığı Reviving Origins programıyla da dünyanın en nadide, en seçkin kahvelerinin geleceğini koruma altına alıyor.

Özenle hazırladığı yüksek kaliteli kahvelerini kahve tutkunlarıyla buluşturan Nespresso, kahvenin geleceğine sahip çıkmak için kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Uzun vadeli ve yüksek kaliteli kahve tedariğinin tehdit altında olduğuna fark eden Nespresso, bundan tam 20 yıl önce Yağmur Ormanları İttifakı işbirliği ile Nespresso AAA Sürdürülebilir Kalite™ Programı’nı başlattı. Sürdürülebilirlik odağıyla uzun vadeli planlanan bu kahve tedarik programı, çevreyi koruyup çiftçilerin ve topluluklarının geçim kaynaklarını iyileştirirken, hasatların verimliliği ile kalitesinin artırılmasına yardımcı oluyor. 2003 yılında Kosta Rika’da 300 çiftçi ile başlayıp şu anda 18 ülkede 150 binden fazla çiftçiye ulaşan ve binlerce çiftçi ailesi için kalıcı bir miras yaratan program, her anında Nespresso tutkunları için kahvenin geleceğini koruyan, onlara unutulmaz kahve deneyimleri sunan uzun soluklu bir yolculuğa dönüştü.

Reviving Origins Programı’na 10 milyon İsviçre Frangı yatırım

Nespresso, AAA Sürdürülebilir Kalite™ Programı’nın ayrılmaz bir parçası olarak da 2019 yılında Reviving Origins Programı’nı başlattı. Program, dünyanın en nadide, en seçkin kahvelerinden bazılarının geleceğini korurken; çiftçiler ve toplulukları için sürdürülebilir geçim kaynaklarının yeniden inşasına da destek sağlıyor. Dünyanın dört bir yanını saran iklim krizinin, kahvenin geleceğini ve onu yetiştirenlerin refahını tehdit etmesinden yola çıkarak hayata geçirdiği Reviving Origins programıyla Nespresso, kahve kökenlerini koruyarak yaşatmayı, gelecek için kahve üretimini güvence altına alarak geliştirmeyi hedefliyor. İklim değişikliği ve çevresel felaketler gibi olumsuzluklardan etkilenen bölgelerde kahve tarımını ve yerel kahve ekonomilerini canlandırma amacıyla da marka, 2019-2023 yıllarını kapsayan beş yıllık süreç boyunca programa toplam 10 milyon İsviçre Frangı yatırım yapıyor.

Yeniden hayat bulan benzersiz kahveler Nespresso’da

Nespresso, Reviving Origins Programı ile yeniden verim artışı sağladığı ve geleceğini güvence altına aldığı üç özel lezzeti kahve tutkunlarının beğenisine sunuyor. Yalnızca sınırlı bir süre için mevcut olan benzersiz kahve lezzetleri arasında Esperanza de Colombia, Amaha Awe Uganda ve Cafecito de Cuba yer alıyor. Nespresso bu özel ve son derece değerli lezzetleriyle aynı zamanda kahvenin sürdürülebilirliği ile ilgili de tüm kahveseverleri birlik olmaya davet ediyor. Marka yeniden hayat verdiği kahvelerde, umut anlamına gelen İspanyolca Esperanza, Uganda dilinde Amaha kelimelerini tercih ederek kahvenin geleceğine umutla bakan iyimserliğini de yansıtıyor.

Hafif asiditeli, zengin ve dengeli bir kahve olan Esperanza de Colombia belirgin sarı meyve aromaları ve tahıl esintisi taşıyor. Amaha awe Uganda ise hem nadir bulunan sandal ağacı notaları hem de zarif çiçeksi notaları taşıyan yabani meyve karakteriyle ayırt edici bir tat profiline sahip. Küba kültürünün sıcaklığını ve tutkusunu yansıtan Cafecito de Cuba ise yoğun kavrulmuş karakteri, odun ve tütün yapraklarının notalarıyla güçlü ve tütsülenmiş bir lezzet sunuyor.

Daha iyi bir gelecek için attığı adımlarla B Corp™ sertifikasyonu aldı

Nespresso’nun esas değerlerinin bir yansıması olan AAA Programı, kahve sektörünün dünyada iyilik için etkili bir güç olma potansiyeli olduğuna inanıyor. Bu uzun vadeli bağlılık, Nespresso’nun yüksek sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik standartlarını karşılayan, fayda odaklı şirketlerin dahil olduğu B Corp statüsünü kazanmasına yardımcı oldu. B Corp sertifikası, Nespresso’nun sürdürülebilirlik, şeffaflık ve sorumlu ticaret konularına 30 yıldır gösterdiği bağlılığı yansıtırken; şirketin karbon ayak izinden çalışanlarıyla ilişkisine kadar kadar her detayı dikkate alarak insan ve dünya üzerindeki etkisini titizlikle ve bağımsız şekilde değerlendirmesiyle veriliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL