• Geri dön

  • 1.530 Görüntülenme

  • 119 Haber

  • 130 İşletme görüntülenme


Haziran ayının heyecanla beklenen en önemli günlerinden biri, hiç şüphesiz ki Babalar Günü. Onlara bu özel gün için hediye seçmenin yanı sıra lezzetli bir sofra hazırlayarak da sevginizi paylaşabilir ve babalar gününü kutlayabilirsiniz.

Babalarına “ne gerek vardı” diyemeyeceği geleneksel mezelerle süslenmiş güzel bir sofra kurmak ve Gastronometro şeflerinin hazırladığı levrek tarifiyle lezzetli ve sağlıklı yemek hazırlamak isteyenler için Metro Türkiye geniş bir ürün çeşitliliği sunuyor.

Mağazalarındaki 40 binden fazla ürün çeşidiyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayan Metro Türkiye, Babalar Günü’nde de babalarına özel bir hediye almak ya da lezzetli bir sofra kurarak sevgisini paylaşmak isteyenleri bekliyor. Babalar Günü hediyesi düşünenler için akıllı cep telefonundan mangala, gömlek çeşitlerinden termos ve filtre kahveye kadar birçok ürünü mağazalarında sunan Metro Türkiye, bu özel günde babalarına elleriyle hazırlayacağı lezzetli bir sofra armağan etmek ve tüm aileyi bir araya getirerek unutulmaz bir Babalar Günü yaşamak isteyenler için ise Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak hayata geçirdiği Gastronometro şeflerinin hazırladığı lezzetli bir tarif paylaşıyor. Metro Türkiye’nin sürdürülebilir balıkçılığı destekleyen ‘’Yediği Önünde Yemediği Yarında’’ projesi kapsamında yetiştirdiği, balık sever babaların da tadına doyamayacağı Omega 3 değeri yüksek sağlıklı ve lezzetli levreklerle hazırlayacağınız sofraları tamamlamanız için ise Metro Chef markası altında el değmeden hazırlanan Haydari, Acılı Ezme, Yoğurtlu Köz Patlıcan, Şakşuka gibi geleneksel meze çeşitliliği sunuyor.

İşte Gastronometro şeflerinden balık sever babaların tadına doyamayacağı “Levrek Şaşlık” tarifi:

Malzemeler:

1 kg Metro Premium Levrek, 1 kg Metro Chef Mor Soğan, 20 adet şiş, 400 ml şaşlık sos, 1 lt Metro Chef Krema, 1lt Metro Chef Soya, 300 ml Metro Chef Premium Zeytinyağı, 600 ml Ayçiçek Yağı, 50 gr Metro Chef Kuru Nane, 30 gr Metro Chef Sarımsak, 300 gr soğan ve 300 gr Metro Chef Süzme Yoğurt.

Hazırlanışı:

Levrek Şaşlık yapmak için önce blender yardımı ile soğanın suyu çıkartılıyor ve kullanmak için ayrılıyor, sarımsaklar havan yardımıyla dövülüyor ve bütün malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştırılıyor. Levrekler derisiz fileto olarak çıkartılıyor ve kuyruğundan başlayarak ince verev (bir köşeden karşı köşeye doğru) şeklinde kesiliyor. Mor soğanların kabukları soyuluyor ve bütün şekilde dilimleme makinesinde 2 mm kalınlığında dilimleniyor. Daha sonra, şişe bir dilim levrek, bir soğan gelecek şekilde diziliyor. Hazırlanan şaşlıklar, sosun içerisine yatırılarak ve 1 saat sosta bekletiliyor. Ardından ızgarada pişirilerek servis ediliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL