• Geri dön

  • 1.245 Görüntülenme

  • 119 Haber

  • 130 İşletme görüntülenme


Beslenme Uzmanı Dilara Koçak: “Çayın kalp sağlığından odaklanmayı artırmaya kadar birçok konuda faydası var” Metro Türkiye’den kış aylarında içinizi ısıtacak,

lezzetli ve sağlıklı Rioba çaylar

Dünyanın en çok çay tüketen ülkesi Türkiye’de çayın çeşitlerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Birbirinden leziz sofraların eşlikçisi, dost meclislerinin aranan tadı olan çay, sunduğu faydalarla da sağlık için birebir. Çay çeşitlerini arttırmaya devam eden Metro Türkiye, kendi özel markası Rioba ile sunduğu birbirinden leziz 18 çeşit çay çeşidi ile Uluslararası Çay Günü’nü kutluyor.

30 yılı aşkın süredir ürün gamını yenilikçi yaklaşımıyla sürekli geliştiren Metro Türkiye, kendi markası Rioba altında sunduğu birbirinden farklı çay çeşitleri ile çay tiryakilerinin damak tadına uygun özel lezzetleri bir araya getiriyor. Metro Türkiye, her sabah güne çayla başlayanlardan çay saati keyfini asla es geçmeyenlere, soğuk kış günlerinde içini ısıtmak isteyenlerden çayı sağlık için içenlere kadar herkesin Uluslararası Çay Günü’nü Rioba markası ile raflarına getirdiği birbirinden leziz çaylar ile kutluyor. “Çay keyfi”ni sağlık için sunduğu faydalarla artırmak isteyenler, birbirinden lezzetli Rioba çeşitleri ile çayın tadını gönüllerince çıkarıyor.

Her damak zevkine uygun 18 farklı çeşit

Rioba marka çayların farklı damaklara hitap edebilmesi için dünya lezzetleri ve aromalarını müşterileri ile buluşturan Metro Türkiye, 18 farklı çay çeşidini raflarına getiriyor. Rioba çay çeşitlerinin en uygun iklim, toprak ve bölgede geleneksel metotlara üretilmesi çayların aroma ve besin değerlerinin de tam olarak korumasını mümkün kılıyor. Karamelize elma ve kavrulmuş hindiba kökü, kakao, tarçın ve portakal içeren, içinizi ısıtacak kış çaylarından, Çin’in farklı bölgelerinden titizlikle toplanmış eşsiz beyaz çaylara, şeftali ve portakal çiçekli oolong çayından meyve aromalı yeşil çaylara, kakao ve vanilyalı rooibos çayından klasik siyah çaya kadar birbirinden farklı lezzetler Metro Türkiye raflarında sizleri bekliyor.

Dilara Koçak: Çayın Olumlu Etkileri Oldukça Fazla

Çay keyfi ülkemiz için en vazgeçilmez alışkanlıklardan biri. Ama bu alışkanlık sadece keyif değil sağlık da sunuyor. Çayın doğru tüketildiğinde sağlık açısından oldukça etkili olduğu, uzmanlar tarafından da onaylandı. Çayın sağlık konusunda sağladığı faydaların bilimsel araştırmalarla desteklendiğini belirten Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak, çayın özellikle kalp sağlığını koruduğunu söyledi. Dilara Koçak, “Çay, flavonoid adı verilen bir antioksidan grubu içeriyor. Bu antioksidanların düzenli olarak tüketimi, yüksek tansiyon, kolesterol ve trigliserit seviyeleri veya obezite gibi kalp hastalığı için birçok risk faktörünün azaltılmasında rol oynuyor. Çayda doğal olarak bulunan bir aminoasit olan Theanine’in stres ve kaygı üzerindeki olumlu etkisi, odaklanmayı artırması, sakinleştirici özelliği fayda sağlıyor” diye konuştu.

Tüm çayların “camellia sinensis” isimli bitkiden elde edildiğini hatırlatan Dilara Koçak, “Bu bitkinin yaprakları toplandıktan sonra hızlı şekilde kurutulmaya geçilmezse oksidasyon başlıyor ve tam da bu aşamada çay çeşitleri ortaya çıkıyor. Örneğin yeşil çayda oksidasyona izin verilmiyor böylece yapraklar yeşil kalıyor. Yeşil çay ile birlikte beyaz çay tüketimi de ülkemizde oldukça fazla. Yapılan araştırmalar beyaz çayın, sağlık yararları ile bilinen yeşil çaya benzer antioksidan faydaları olduğunu öne sürüyor” bilgilerini paylaştı.

Sağlığa faydaları ile dikkat çeken beyaz çaylar

Herkes için sağlıklı beslenme anlayışı doğrultusunda zengin bir ürün yelpazesi ile hizmet veren Metro Türkiye, yüksek antioksidan içeriğiyle sağlıklı beslenme için önerilen beyaz çayları da Rioba markası ile müşterilerine sunuyor. Metro Türkiye’nin 4 farklı seçenekle sunduğu beyaz çay çeşitlerinden kakao kabukları içeren gerçek beyaz çikolatalı Rioba beyaz çay, günün her saati hafifliğiyle tercih edilebilecek bir lezzet. Kırmızı tropik meyveler ve gül yapraklarının Çin’den gelen beyaz çay yaprakları ile harmanlanmasıyla elde edilen Rioba beyaz çay ise soğuk ve sıcak tüketime uygunluğuyla dikkat çekiyor. Rioba ilk sürgün beyaz çay ise Çin’in Fujian bölgesinde titizlikle teker teker elle toplanan genç çay filizlerinden elde ediliyor. Serinin diğer bir ürünü Rioba Guarana-Ginseng beyaz çay da içeriğindeki hurma ve turunç meyveleri ile tüketicilerine hem lezzet hem de sağlık vadediyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL