• Geri dön

  • 412 Görüntülenme

  • 119 Haber

  • 130 İşletme görüntülenme


Şef Yaren Çarpar ve Şef Ceyda Artun’un hazırladığı menülerle, fleksitaryen beslenenlere yönelik alternatif lezzetler yılbaşı sofrasında buluştu

Metro Türkiye ile Yılbaşı Sofralarında da Herkese Yer Var!

Metro Türkiye, yeni yılı fleksitaryen beslenme tarzına uygun iki farklı menüden oluşan özel bir yılbaşı yemeğiyle kutladı! “Sofralarda Herkese Yer Var” diyerek, tabaklarda farklı beslenme trendlerine yönelik lezzetlerin kolayca yer alabilmesi için bitki bazlı ürün çeşidini her geçen gün geliştiren Metro Türkiye, 2024’e bu zenginlikle ortaya çıkan benzersiz menülerle merhaba dedi. Şef Yaren Çarpar ve Şef Ceyda Artun’un hazırladığı Tiftik Hindi Tandır’dan Tiftik Mantar’a, Somon Grawlax’tan Havuç Grawlax’a, Ciğer Pate’den Mantar Pate’ye birbirinin alternatifi lezzetler aynı sofrada buluştu. Metro Türkiye ev sahipliğinde Glouton’da gerçekleşen yemek daveti, sunulan özel lezzetleri kadar yeni yıl ruhunu yansıtan özel dekorasyonu ile de konuklardan tam not aldı.

Hem dünyada hem de Türkiye’de bitki bazlı beslenme şekillerine olan ilgi giderek artarken “Sofralarda Herkese Yer Var” diyerek, nihai tüketicilere ve sektör profesyonellerine yönelik ürün çeşitliliğini sürekli yenileyen Metro Türkiye, bu zenginliği yılbaşı sofralarına da taşımayı hedefliyor. Metro Türkiye, bitki bazlı beslenmenin ağırlıkta olduğu ancak hayvansal gıda tüketiminin de az da olsa devam ettiği “fleksitaryen” beslenme tarzına uygun çok özel lezzetlerin bir araya geldiği özel bir davetle, 2024’e merhaba dedi. Glouton’da gerçekleşen yılbaşı yemeğinde Şef Yaren Çarpar ve Şef Ceyda Artun’un hazırladıkları iki farklı menüyle alışılagelmiş lezzetler bitki bazlı alternatifleriyle birlikte aynı sofrada buluştu. Tiftik Hindi Tandır’la Tiftik Mantar’ın, Somon Grawlax’la Havuç Grawlax’ın, Ton Balığı ile Nuna’nın bir arada sofralara taşındığı ve farklı lezzetlerin birarada sunulduğu yılbaşı yemeğinde, Metro Türkiye’nin yılbaşına özel dekorasyon ürünleri ile yeni yıl ruhunu yaşatan bir atmosfer de yaratıldı.

Tüm beslenme şekillerine saygı duyarak, sofrada herkese yönelik tabakların olması gerektiği inancıyla ürün çeşitliliğini sürekli geliştirdiklerini ifade eden Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu ilişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran, uzun yıllardır, giderek daha fazla tercih edilen bitki bazlı beslenmeye yönelik çözümler ürettiklerini söyledi. Hem sağlıklı beslenme hem de sürdürülebilirlik açısından, alternatif protein kaynakları sunan bitki bazlı beslenmenin, hızla yükselen bir trend olduğunu vurgulayan Duran, “Hayvansal gıda tüketimini en aza indirerek ağırlıklı olarak bitki bazlı beslenmeyi tercih eden fleksitaryenlerin oranı, tüm dünyada ciddi bir yükseliş içerisinde. Ülkemizde de tüketicilerin yüzde 28’i, beslenme biçimini fleksitaryen olarak tanımlıyor. Metro Türkiye olarak biz, sorumlu bir iş modeliyle hem tüm beslenme şekillerine saygı duyarak, değişen tüketici davranışlarına ve taleplerine yanıt veriyor hem de dünyamızın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz. Ürün çeşitliliğimizle her beslenme tarzına yönelik bir alternatif sunarak 'Soframızda Herkese Yer Var!' diyebilmek, bu konuda şeflere de ilham vermek bizim en büyük amacımız” dedi.

Alışılagelmiş lezzetler bitki bazlı alternatifleriyle bir arada sunuldu

Yılbaşı sofralarında tüm misafirlerin beslenme tercihine uygun lezzetli tabakların yer alabileceğine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Dr. Aslı Duran, “Keyifle hazırladığımız yılbaşı sofralarında, herkesin damak tadına ve en önemlisi de beslenme tercihine göre lezzetler bulabilmesi çok önemli. Özellikle ana yemeklerde vegan alternatifler bulmak çok kolay olmuyor ama biz bugün, sevgili şeflerimiz Yaren Çarpar ve Ceyda Artun sayesinde aslında bir davette her iki menüye de yer verilebileceğini göstererek farkındalığı arttırmak istedik. Şef Yaren Çarpar alışılagelmiş tatları kendi üslubuyla bizlere sunarken, Şef Ceyda Artun ise bu lezzetlerin bitki bazlı alternatiflerini sofralarımıza taşıdı. Tiftik Hindi Tandır'ın Tiftik Mantar'la, Somon Grawlax’ın Havuç Grawlax’la, Ciğer Pate’nin Mantar Pate ile, Ton Balığı’nın Nuna ile buluştuğu benzersiz bir deneyim yaşadık. Herkesi kucakladığımız bir sofrada buluşarak yeni yılı kutlamaktan mutluluk duyduk” diye konuştu.

Dekorasyon ürünleri

Metro Türkiye’nin küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratan dekorasyon ürünleri, yılbaşı yemeğinde de kendini gösterdi. Yeni yıl ruhuna uygun olarak dekore edilen mekanda farklı formlarda ışıklandırmalar, şık ve zarif mumlar, yıldız detayları, çam dalları ve eğlenceli süsler göz alıcı yılbaşı yemeğine eşlik etti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL