• Geri dön

  • 187 Görüntülenme

  • 119 Haber

  • 130 İşletme görüntülenme


Metro Türkiye, Mersin Kan Portakalı ile İstanbul'da Yenilikçi Bir Gastronomik Deneyim Yaşattı

Yerelin İzinde projesiyle izini sürdüğü ürünlerin hem lezzetini hem de hikayesini İstanbul’a da taşımaya başlayan Metro Türkiye, Coğrafi İşaret tescil adayı Mersin Kan Portakalı ile hazırlanan unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşattı. Şef Murat Deniz Temel’in modern ve yaratıcı dokunuşlarıyla hayat bulan lezzetlere Miksoloji Uzmanı Onur Balk’ın yine Mersin Kan Portakalı ile hazırladığı kokteyllerin eşlik ettiği davette, yerel ürünlerin mutfaklara verdiği ilham ve sofralara kattığı değer vurgulandı.

Yaklaşık 35 yıldır Türk mutfağını değerleriyle korumak ve gelecek nesillere aktarmak misyonuyla çalışan Metro Türkiye, “Yerelin İzinde” projesi kapsamında, Coğrafi İşaret tescili almış ve aday ürünlere odaklanarak mutfakları bu özel lezzetlerle buluşturmanın önemine dikkat çekiyor. İzinden gittiği yerel ürünlerle konuklarına hasattan sofraya uzanan bir deneyim yaşatan Metro Türkiye, bu kez İstanbul’da özel bir buluşma düzenledi. Alaf Restoran’da gerçekleşen yemekte, misafirler, Mersin Kan Portakalı’nın lezzetini Şef Murat Deniz Temel’in dokunuşlarıyla modern ve yaratıcı bir bakış açısı kazanan reçeteleri ile deneyimlerken, Miksoloji Uzmanı Onur Balk’ın Mersin Kan Portakalı ile her yemeğe özel olarak hazırladığı farklı kokteyller eşlik etti.

“Amacımız bu özel ürünü desteklemek ve gelecek kuşaklara aktarmak”

1990 yılından bu yana Türk mutfağını değerleriyle korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran Özcan “Yerelin İzinde projemiz ile Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürünlerin peşinden giderek ürünlerin yetiştiği bölgeyi daha yakından tanıyor, geçmişten günümüze hikayesini dile getiriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş reçeteleri gün yüzüne çıkarırken aynı zamanda farklı teknik ve yeni bakış açılarıyla ürünlerin kullanım alanlarını genişletmeye, gelenekselin yanında modern mutfaklarda da yer almasına öncülük ediyoruz. Beşincisini gerçekleştirdiğimiz Yerelin İzinde projemizi yeni dönemde yeniliklerle büyütmek istedik. Geçtiğimiz hafta Mersin’de bir kan portakalı bahçesinde başlayan hikayemizi bugün İstanbul’a taşıdık. Şef Murat Deniz Temel ve Miksolojist Onur Balk Coğrafi İşaret tescil adayı Mersin Kan Portakalı’nın mutfaklardaki ve miksoloji alanındaki potansiyelini ortaya koydukları özel bir lezzet deneyimi tasarladı. Ürünleri geniş kullanım alanlarıyla ele alarak sadece şefler değil, yeme içme sektörünün her bir temsilcisi nezdinde bilinirliğinin artması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu değerli reçetelerin ilham vermesini diliyor, yerel ürünlerin profesyonel mutfaklarda daha fazla yer almasını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Coğrafi İşaret tescilli ürünler biz şeflere ilham veriyor

Türk mutfağının geleneksel tariflerine yaptığı yaratıcı dokunuşlarla misafirlerine farklı deneyimler yaşatan Şef Murat Deniz Temel, yerel ürünlerin mutfağımıza kattığı değere ve Mersin Kan Portakalı’nın kullanım alanlarının çeşitliliğine değinerek, “Yerel ürünlerimize mutfaklarımızda daha fazla yer açmamız gerektiğine inanan bir şef olarak Metro Türkiye ile bu değerli ürünleri korumanın ve tanıtmanın büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürünlerin mutfaklarda modern yorumlarla kullanımı biz şeflere ilham veriyor. Bugünkü menüde yerel lezzetlerimizi Mersin Kan Portakalı’nın aromasıyla birleştirdim. Kabuğundan rengine, bölge mutfağına kattığı değeri deneyimletmek istedim. Kuşgözü Lahmacun’a ve Tarsus Kebabı’na Mersin Kan Portakalı’ndan hazırladığım farklı sosları entegre ettim. Geleneksel tatları yaratıcı dokunuşlarla özelleştirdiğim menü ile damakları şaşırtan bir lezzet ortaya koymaya çalıştım.” dedi.

Özgün bir lezzet çıkarmanın en önemli yolu yerel ürünleri kullanmak

Miksoloji Uzmanı Onur Balk’ın yemeklerle eşleşen kokteylleri ise etkinliğe ayrı bir deneyim boyutu kattı. Inspired Choice'un kurucusu Onur Balk, “Kokteyllerde, yerel ve Coğrafi İşaret tescilli ürünleri kullanmak alışılagelmişin dışında özgün lezzetler ortaya çıkarmamızda bize yardımcı oluyor. Mersin Kan Portakalı ile çalışmak benim için hem çok heyecanlı hem de ilham vericiydi. Ürünün taze suyu, donmuş hali, kurusu ve köpük gibi farklı formlarını kullanarak tasarladığım bardaklar hem görünümleriyle hem de lezzetleriyle beni çok mutlu etti. Şef Murat Deniz Temel’in bugüne özel hazırladığı menüyle de harika bir uyum yakaladığını düşünüyorum.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL