• Geri dön

  • 757 Görüntülenme

  • 138 Haber

  • 275 İşletme görüntülenme


. 19 Ekim’de başlayan ve 4 Kasım’da sona eren etkinlikte “Geleceğin Binaları ve Şebekeleri”, “Geleceğin Endüstrileri”, Geleceğin Veri Merkezleri” ve Geleceğin İş Ortakları” konuları çeşitli konuşmalar ve oturumlarla masaya yatırıldı.
. Schneider Electric, küçük edge uygulamalarından büyük bulut veri merkezlerine kadar tüm ortamlarda IT dağılımını desteklemek için güç, soğutma, kabinler ve yönetim sistemlerini bir araya getiren, açık, birlikte çalışabilir, IoT özellikli sistem mimarisi ve platformu olan EcoStruxure çözümleri sunuyor.
. Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Güvenli Güç ve Dijital Enerji İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam, veri merkezlerinin en önemli sorunlarından birinin siber güvenlik olduğuna dikkat çekti.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne önderlik eden ve Corporate Knights tarafından 2021 yılında Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketi seçilen Schneider Electric tarafından düzenlenen ve küresel iklim sorunlarının ele alındığı, dünya ekonomisini karbondan arındırma çözümlerinin konuşulduğu Türkiye İnovasyon Zirvesi tamamlandı. 1000’den fazla kişinin katıldığı etkinlikte katılımcılar aynı zamanda Schneider Electric’in dijital ve sürdürülebilir inovasyonlarını deneyimleme şansını elde etti.

Etkinliğin ardından konuşan Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, “Dünya genelinde yaşanan pandemi ve iklim değişiklikleri nedeniyle inşaat dahil olmak üzere tüm endüstrilerde çok köklü değişimler yaşanıyor. Bu, bize mevcut durumun artık bir seçenek olmadığını gösteriyor. Endüstriyel işletmeler yalnızca dünyanın sürdürülebilirliği için değil, aynı zamanda kendi üretim ve süreçlerinin sürdürülebilir olması için çok daha fazla otomasyon, ekolojik verimlilik ve çevikliğe ihtiyaç duyuyor. İnovasyon Zirvesi Türkiye’de ele aldığımız konularla köklü bir değişimden geçen endüstrilere ışık tuttuk. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız etkinliğimize yoğun bir ilgi gösterdiler ve Schneider Electric’in dijital ve sürdürülebilir inovasyonlarını deneyimleme şansını elde ettiler. 1000’den fazla katılımcıyı böyle bir etkinlikte ağırlayarak dijital dönüşüm yolculuklarına ortak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduk” dedi.

EcoStruxure Row Data Center veri merkezlerinin özel gereksinimlerine göre uyarlanabiliyor, sermaye maliyetini %15’e varan oranlarda azaltıyor.

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Güvenli Güç ve Dijital Enerji İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam, “Geleceğin Veri Merkezleri” oturumunda yaptığı konuşmada, Schneider Electric’in küçük edge uygulamalarından büyük bulut veri merkezlerine kadar tüm ortamlarda IT dağılımını desteklemek için güç, soğutma, kabinler ve yönetim sistemlerini bir araya getiren, açık, birlikte çalışabilir, IoT özellikli sistem mimarisi ve platformu olan EcoStruxure çözümleriyle sunduğu zaman ve maliyet tasarruflarına dikkat çekti.

Sağlam yaptığı konuşmada EcoStruxure Micro Data Center ve EcoStruxure Row Data Center veri merkezi çözümleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. EcoStruxure Micro Data Center çeşitli edge ortamları için geleneksel bir veri merkezinin güvenilirliğini, esnekliğini ve güvenliğini sağlayan tek bir muhafazada tam kritik altyapı çözümleri sunuyor. EcoStruxure Row Data Center ise, günümüzün hibrit IT dünyasına özel, tasarımdan kurulum ve çalışma aşamasına kadar birçok açıdan süreyi ve karmaşıklığı önemli ölçüde azaltan entegre, sıra tabanlı bir çözüm sunuyor. Tasarım ve kurulum süreçlerinin oldukça basit olduğu Row Data Center veri merkezlerinin özel gereksinimlerine göre uyarlanabiliyor, sermaye maliyetini %15’e varan oranlarda azaltıyor.

Ağustos 2020'ye kadar küresel olarak 445 milyon siber saldırı gerçekleşti, bu sayı 2019'un tam iki katı. 2021 yılı sonuna kadar küresel ölçekte yaklaşık 1 milyar saldırı olacağı tahmin ediliyor.

Küresel anlamda veri merkezlerinin en önemli sorunlarından biri haline gelen siber güvenlik konusuna da değinen Sağlam, şunları söyledi: “Küresel bir salgınla mücadele sürerken siber suçlular, eylemlerine ara vermediler. Şaşırtıcı bir şekilde 2020, veri ihlalleri açısından kaydedilen en kötü yıl oldu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) %43'ü henüz siber güvenlik değerlendirme ve azaltma planlarını benimsemedi. KOBİ'lerin üçte birinin sistemlerini korumak için bir tür ücretsiz, tüketici sınıfı siber güvenlik araçları kullandığını gösteriyor. Beşte biri hiç alet kullanmıyor. KOBİ'lerin neredeyse yarısının herhangi bir savunma planı yok. Ağustos 2020'ye kadar küresel olarak 445 milyon siber saldırı gerçekleşti, bu sayı tüm 2019'un iki katı. Siber suç tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkıyor ve 2021 yılı sonuna kadar küresel ölçekte yaklaşık bir milyar saldırı olacağı tahmin ediliyor.”

Etkinliğin kaydını izlemek ve ayrıntılı bilgi için:

https://events.se.com/website/5731/tur/home?eventid=200228999&utm_source=invitation&utm_medium=email&utm_campaign=TR_202110_Innovation-Summit-World-Tour-2021

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL