• Geri dön

  • 161 Görüntülenme

  • 47 Haber

  • 3.330 İşletme görüntülenme


Çocukların çağdaş eğitim imkanlarıyla buluşması için el ele veren Domino’s ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’in ortak projesi Düş Gezgini Ateşböceği mobil eğitim birimi Samsun’a ulaştı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında devam eden proje ile Samsun Havza 25 Mayıs İlkokulu öğrencileri, sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına, sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak etkinliklerle buluşuyor. Domino’s Düş Gezgini Ateşböceği tırı, bir sonraki adımda Ankara’daki öğrencilerle bir araya gelerek düş yolculuğunu bir yıl boyunca farklı illerde sürdürecek.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla 28 yıldır üç milyon çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile değer üretimini tüm hizmetlerinin merkezine koyan Domino’s iş birliğiyle Türkiye’yi dolaşan Düş Gezgini Ateşböceği mobil eğitim birimi düş yolculuğunu Samsun’da sürdürüyor.

Samsun Havza 25 Mayıs İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen Düş Gezgini Ateşböceği tırı; ilköğretim çağı çocuklarının sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına, sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak, temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirecek, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak eğitim programlarının uygulandığı bir etkinlik noktası olarak çok önemli bir amaca hizmet ediyor.

Deprem felaketiyle birlikte rotasını ilk olarak bölgeye çevirmişti
Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak planlanan ve deprem felaketiyle birlikte rotasını ilk olarak bölgeye çeviren Domino’s Düş Gezgini Ateşböceği tırı, yolculuğunu Malatya’da başlatarak ihtiyaç sahibi çocuklarımızı nitelikli sanatsal eğitimle buluşturmuştu. Gönüllü uzman eğitmenlerin değerli katkılarıyla deprem bölgesindeki çocuklarımızın sosyal, duygusal, psikomotor gelişimlerine yönelik aktivitelerle bölgeyi gezen mobil eğittim tırı deprem bölgesindeki faaliyetleriyle çocuklarımıza ışık olmuştu.

Domino’s Düş Gezgini Ateşböceği tırı; temel eğitim seviyesindeki çocukların çağdaş eğitim imkanları ile buluşmasını sağlayan, Atatürkçü ve Cumhuriyet’in temel ilke ve inkılaplarına bağlı nesillerin yetişmesi için nitelikli eğitim desteği sunan TEGV aracılığıyla bir yıl boyunca Türkiye’nin farklı illerine ulaşacak. Mobil eğitim birimi, Samsun’dan sonra Ankara’ya doğru yola çıkarak Ankara Semahat - Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı’nda çocuklarla buluşacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL