• Geri dön

  • 145 Görüntülenme

  • 76 Haber

  • 432 İşletme görüntülenme


LEGRAND TÜRKİYE GRUBU 2030 YILINA KADAR KARBON EMİSYONLARINI YÜZDE 50 AZALTMAYI HEDEFLİYOR

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için geliştirdiği ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Türkiye Grubu, enerji kalitesi ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlayan çözüm ve ürünler sunuyor. Enerji verimliliği sağlayan çözümleriyle Legrand Türkiye Grubu, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 50 ve değer zincirindeki karbon salınımını yüzde 15 oranında azaltmayı hedefliyor. Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “Enerji tasarruflu ürünlerin satışı yoluyla 12 milyon ton CO2 emisyonundan kaçınmayı planlıyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

Günümüzde konutlarda, ticari binalarda ve endüstride enerjiye duyulan talep hemen her gün artarak devam ediyor. Son yıllarda enerji maliyetlerinde görülen artışlar enerjinin verimli kullanımına duyulan önemi arttırdı. Enerji kullanımında yaşanan artışlar çevresel etkilerin oluşmasına sebep veriyor. Binalar toplam enerji tüketiminin yüzde 35’ini, toplam CO2 salınımının yüzde 20'sini oluşturduğundan binalarda enerji tüketimini azaltmak ve enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek gerekiyor. İnsanların yaşadığı, çalıştığı ve bir araya geldiği alanları sade, yenilikçi, sürdürülebilir elektrik ve dijital altyapılarla dönüştürerek yaşamları iyileştiren Legrand Türkiye Grubu, enerji tüketimini en aza indirerek temiz bir geleceğe katkı sağlıyor. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 50 ve değer zincirindeki karbon salınımını yüzde 15 oranında azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “Dünya, inanılmaz çevresel ve toplumsal zorluklarla dolu yeni bir çağa girerken Legrand Türkiye Grubu olarak, ürünlerimizin Ar-Ge sürecinden, kurumsal sosyal sorumluluk çabalarımıza kadar büyük bir etki yaratmaya odaklanarak bu zorlukların üstesinden gelme taahhüdünü sürdürüyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

180 ülkede, 40 binden fazla çalışanı ve yaklaşık 300 bin farklı ürün referansıyla faaliyet gösteren Legrand Grup’un Türkiye ayağı olarak, enerji verimliliği sağlayan çözümler sunduklarını ifade eden Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “Çözümlerimizle tasarrufu maksimize eden, genişletilebilir, verimlilik sürecini kolaylaştıran, farklı sistemler ile geniş entegrasyon yeteneklerine sahip kapsamlı bir ürün portföyü sağlıyoruz. Enerji verimliliği çözümlerimiz küçük, orta ve büyük ölçekli konutlar, ticari binalar, oteller ve veri merkezlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak genişletilebiliyor. Akıllı ev ürünleri, enerji ölçüm ve izleme, aydınlatma yönetimi, kesintisiz güç kaynağı, otel odası yönetim çözümleri, kuru tip dağıtım transformatörleri, elektrikli araç şarj istasyonları ve veri merkezlerine özel çözümlerimiz ile veri merkezlerinin beyaz alan ve gri alanlarında enerji verimliliğine katkıda bulunuyoruz.” diyor.

“C02 Emisyonu ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması için Çözümler Sağlamaya Devam Edeceğiz”

Gül Sevinç Selçuk, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları ile uyumlu oluşturduğumuz kurumsal sosyal sorumluluk yol haritaları kapsamındaki ana hedefler doğrultusunda, önceliklerimizden biri de enerji sarfiyatımızı azaltmak ve mümkün olduğunca yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak. Ürünlerimizde yüzde 15 geri dönüştürülmüş plastik kullanım oranına ve yüzde 40 geri dönüştürülmüş metal kullanım oranına ulaşmayı hedefliyoruz. Enerji tasarruflu ürünlerin satışı yoluyla 12 milyon ton CO2 emisyonundan kaçınmayı planlıyoruz. Üretim tesislerimizdeki enerji verimliliği iyileştirmeleri ve yenilenebilir enerji dağıtımı yoluyla doğrudan CO2 emisyonlarını yılda yüzde 10 oranında azaltmayı amaçlıyoruz. Green-Wellbeing ve Greener Buildings programlarımız ile enerji verimliliği bilincinin arttırılması, C02 emisyonun azaltılması ve karbon ayak izinin azaltılması konularında verimli çözümler sağlamaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulunuyor.

Komple çözüm sunma felsefesi ile Legrand’ın ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için www.legrand.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL