• Geri dön

  • 118 Görüntülenme

  • 56 Haber

  • 18 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin seramik sektöründeki lider markası NG Kütahya Seramik yeni bir fabrikayı daha Türkiye ekonomisine kazandırıyor. NG Kütahya Seramik’in 8. Fabrikası kendi sektöründe sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı seramik fabrikalarından biri. “NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları” ismiyle üretimini sürdürecek olan fabrika 28 Şubat Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kütahya’da törenle hizmete açılacak.

Türkiye’nin lider ve öncü markaları arasında yer alan NG Kütahya Seramik, büyük bir yatırımı daha hayata geçirdi. Türkiye’deki en katma değerli seramikleri üreten NG Kütahya Seramik Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir fabrikayı daha ekonomiye kazandırmanın gururunu yaşıyor. Yaklaşık iki yıl önce inşasına başlanan NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Şubat Çarşamba günü törenle hizmete açılacak.

Toplam yatırım bedeli 140 milyon Euro olan NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları,126.000 m2 kapalı alandan oluşuyor. Dünya seramik sektörünün en gelişmiş teknolojilerine sahip 100. Yıl Fabrikaları, İtalya ve İspanya gibi dünyanın önde gelen seramik üreticisi ülkelerinde bile bulunmayan en gelişmiş teknoloji ile donatılmış bir tesis olarak öne çıkıyor.

Teknolojik özellikleriyle birçok ilke imza atacak olan NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikalarında ülkemizde bugüne kadar üretilmeyen dünyanın en büyük ebatlı 160x320 cm büyüklüğündeki seramikler de üretilecek.

100. Yıl Fabrikalarıyla birlikte 8 fabrikada toplam 54 milyon m2 seramik üretim kapasitesine sahip olan NG Kütahya Seramik, toplamda 58 futbol sahası büyüklüğünde 316.000 m2’lik bir kapalı alana ulaşmış oldu.

NG Kütahya Seramik fabrikalarında sanayide dijital dönüşüme uygun olarak endüstri 4.0 ve yapay zeka teknolojileri ile sürdürülebilirlik odaklı üretim metotları uygulanıyor.Döngüsel ekonomi yaklaşımı ile su, hammadde ve ambalaj atıklarını üretime geri kazandırarak, sıfır atık mücadelesine tam destek veriyor. Fabrika çatılarına kurulan25 MW gücündeki GES yatırımı ile çevreye duyarlı, karbon ayak izini azaltan yenilenebilir enerjiyi üretimlerinde kullanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL