• Geri dön

  • 1.944 Görüntülenme

  • 202 Haber

  • 160 İşletme görüntülenme


ŞİŞECAM DÜZCAM, MAD ARCHITECTS’İN KURUCUSU
MA YANSONG’U ‘T BULUŞMALARI’NDA AĞIRLADI

Ma Yansong: “Şehirle doğayı harmanlamalıyız”
Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle bu yıl ‘T Buluşmaları’nın dördüncüsünü düzenledi. Şişecam Düzcam, İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, Çin mimarlık ofisi MAD Architects’in kurucu ve yürütücüsü Ma Yansong’u ağırladı. Mimari ile toplum, kent ve çevre arasında yeni bir denge hayal eden ve şehir ile doğanın harmanlanması gerektiğini dile getiren ödüllü mimar Ma Yansong, mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinin katıldığı konferansta mimariye bakış açısını ve deneyimlerini paylaştı.

12.12.2018 – Yapı sektörüne yenilikçi ürünleriyle ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği “T Buluşmaları” serisinin dördüncüsüne, 6 Aralık 2018 Perşembe günü, İş Sanat Kültür Merkezi’nde ev sahipliği yaptı. Şişecam Düzcam’ın Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle düzenlediği etkinliğin konuğu bu yıl Çin mimarlık ofisi MAD Architects’in kurucu- ve yürütücüsü mimar Ma Yansong oldu. Mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinin katıldığı konferansta, yapı ve mimarlık sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi. Ma Yansong, T Buluşmaları özelinde hazırladığı “Doğayı İnşa Etmek” başlıklı sunumunda mimariye bakış açısını ve güncel projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardı.

Ma Yansong sunumunda, “Dünyada sürekli yepyeni binalar, birbiriyle yarışan daha yüksek gökdelenler inşa ediliyor. Ancak bu projelerde maalesef doğanın izlerini göremiyoruz. Oysa hayata geçirdiğimiz her projede doğadan ilham alabiliriz. Doğa sadece ağaç ve yeşillikten ibaret değildir. Benim için doğa dünyadır” dedi.

Fiziksel dünyanın insanlar için ruhani bir boyutunun olduğunu dile getiren Ma Yansong, “Aynı durum şehirler için de geçerli. Bu nedenle mimariye farklı yaklaşmalı, projelerimize daha fazla anlam katmalıyız. Binalar yaşam alanıdır ama mimari tasarımlara fonksiyonun ötesinde de anlamlar yüklemeliyiz. Şehirle doğayı harmanlamak durumunda olduğumuzu düşünüyorum. Binaları doğa ile harmanlarken sürdürülebilirlik kavramının öne çıktığını görüyoruz ” dedi.

Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Tansu Kumru da etkinlikte yaptığı konuşmada Şişecam Düzcam’ın Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi olarak cam ile mucizeler yaratmak için var gücüyle çalıştığını belirterek “Bugün 10 ülkede 17 üretim tesisimizle Hindistan’dan İtalya’ya, Rusya’dan Mısır’a kadar farklı coğrafyalarda üretim yapıyoruz ve yenilikçi ürünlerimizi tüm dünyaya sunuyoruz. Şeffaflığıyla bizi her ortamda doğal gün ışığıyla buluşturan cama etkin enerji tasarrufu sağlama, emniyet ve güvenlik ihtiyacımıza çözümler üretme ve gürültüyü kontrol etme gibi özellikler kazandırarak mucizevi ürünler yaratıyoruz. Küresel ısınmaya en etkin çözümlerden biri enerji tasarrufu sağlayan camlar. Bunları üretmekle yetinmiyoruz, “Sürdürülebilir gelecek için daha fazla ne yapabiliriz?” sorusuna Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’mizde cevap arıyoruz. Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nde yenilikçi ürünlerimizi her geçen gün daha büyük şevk ve heyecanla geliştiriyoruz” diye konuştu.

2006 yılında Architectural League of New York tarafından genç mimar ödülü alan Ma Yansong, 2008 yılında ICON dergisinin düzenlediği ‘En Çok Yankı Uyandıran 20 Mimar’ listesine girdi. Fast Company dergisi de, Ma Yansong’u 2009’da ‘Mimarlıktaki En Yaratıcı 10 İsim’ ve 2014 yılında ‘İş Dünyası’ndaki En Yaratıcı 100 İsim’ listesine aldı. 2010 yılında RIBA üyesi olan ilk Çin mimar oldu. 2014 yılında Dünya Ekonomik Forumu’ndan ‘Genç Küresel Liderler’ (YGL) ödülüne layık görüldü. 2012 yılında Mississauga Kanada’da bulunan, ikiz konut kulesi “Absolute Towers” projesi Council on Tail Buildings and Urban Habitat (CTBUH) tarafından Amerika Kıtası’nın En İyi Gökdelenleri listesine girdi. Ma Yansong, tasarımlarının yanı sıra, hem yerel hem de uluslararası yayınlar, sergiler ve sanat işleri aracılığı ile kentler ve mimari üzerine düşünce üretiyor.

Ma Yansong Hakkında
Çin’den dünyaya açılan fütürist mimar Ma Yansong, Pekin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Enstitüsü’nün ardından 2002 yılında Yale Üniversitesi Mimarlık Okulu’ndan yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. 2004’te MAD ofisini kurmadan önce Zaha Hadid Architects ve Eisenman Architects’te çalıştı. Son yıllarda Ma’nın pek çok tasarımı, mimari ile toplum, kent ve çevre arasında yeni bir denge hayal eden “Shanshui City” kavramı üzerinden ilerliyor. 2002 yılında tasarladığı Floating Island (Yüzer Ada) projesinden beri Shanshui City kavramını uluslararası projelere de taşımaya başlayan MAD, bu bağlamda Lucas Museum of Narrative Art, Absolute Towers, Harbin Opera House, Hutong Bubble 32, Ordos Museum, Chaoyang Park Plaza, Huangshan Mountain Village gibi bir dizi hayalci projeyi hayata geçirdi. 2014 yılında Lucas Museum of Narrative Art müzesi projesini kazanan MAD Architects denizaşırı bir ülkede simgesel yapı tasarlayan ilk Çin ofis oldu. Ofis ayrıca Danimarka, Hong Kong, Dubai, Singapur, Malezya, Japonya ve Kosta Rika’da projelendirilen büyük ölçekli kamusal alan ve konut projelerine de imza attı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL