• Geri dön

  • 1.628 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 160 İşletme görüntülenme


ŞİŞECAM’A SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON ÖDÜLÜ

Şişecam, V-Block Anti-Mikrobiyal Kaplamalı Cam Ev Eşyası Ürünleriyle İnovasyon Kategorisinde ‘Sürdürülebilir İş Ödülü’nü Kazandı

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam, “V-Block Anti-Mikrobiyal Kaplamalı Cam Ev Eşyası” ürünleriyle ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sürdürülebilir İnovasyon-Ürün” kategorisinde ödüle layık görüldü. Şişecam, ödül kazandığı “V-Block Teknolojisine Sahip Anti-Mikrobiyal Kaplamalı Cam Ev Eşyası” ürünleriyle cam yüzeyler üzerinde sağlığa zararlı organizmaların barınmasını ve çoğalmasını engelliyor. Bu sayede maksimum hijyen ile virüs ve bakterilerin cam yüzeylerden temasla bulaşma riskini azaltıyor.

Cam ve kimyasalların tüm ana dallarında faaliyet gösteren ve 14 ülkede, 22 bin çalışanıyla, 3 milyar dolarlık satış gelirine sahip olan Şişecam, Sürdürülebilirlik Akademisi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sürdürülebilir İnovasyon-Ürün” kategorisinde kazanan oldu. Sürdürülebilirliği operasyonlarının odak noktası ve iş modelinin temel unsuru haline getiren Şişecam; karbon yönetimi, sürdürülebilir inovasyon, sosyal etki ve sürdürülebilirlik iletişimi projeleriyle katıldığı ve bu yıl 15 kategoride verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde 4 projesinin tamamıyla finale kaldı. Şişecam, Paşabahçe markasıyla tüketici ile buluşturduğu “V-Block Anti-Mikrobiyal Kaplamalı Cam Ev Eşyası” ürünleriyle “Sürdürülebilir İnovasyon-Ürün” ödülünü almaya hak kazandı. Dijital ortamda gerçekleştirilen törende ödülü Şişecam Sürdürülebilirlik Direktörü Bahar Güçlüsoy aldı.

7/24 hijyen sağlayan bir anti-mikrobiyal kaplama teknolojisi

Sürdürülebilirliği operasyonlarının odak noktası yaparak, iş yapış modelinin temelindeki bir unsur olarak gören Şişecam, cam sektörünün tüm ana dallarında ve kimyasallar sektöründe faaliyet gösteriyor. Şişecam, sürdürülebilirliği Care For Next Sürdürülebilirlik Stratejisi çerçevesinde 3 ana temel üzerine önceliklendiriyor. “Gezegen”, “Toplum” ve “Yaşam” odaklarından oluşan bu strateji çerçevesinde yatırım kararlarını yürütüyor. Tüm paydaşlarına çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleriyle yaklaşmayı ve aynı zamanda dijitalleşmeyi teşvik eden Şişecam, iklim değişikliğine olumsuz etkisi olmayan operasyonlar sürdürmeyi hedefliyor. Birçok farklı sektöre sağlıklı ürün sağlama sorumluluğu ile ArTeGe donanımını kullanan Şişecam, dünyada bir ilki gerçekleştirerek virüs ve bakterilere karşı %90 – %99,5 arasında etkili 7/24 hijyen sağlayan bir anti-mikrobiyal kaplama teknolojisi olan V-Block’u geliştirdi. V-Block Teknolojisi ile geliştirilen cam ev eşyası ürünleri, Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, İspanya, Portekiz, Rusya ve Irak’ın da arasında olduğu toplam 30 ülkede tüketicilerle buluştu. V- Block ürünlerinin fiyatlaması ise kâr amaçlı değil, toplum sağlığına fayda yaratma misyonuna uygun şekilde hayata geçirildi. Cam yüzeyleri kaplayarak, sağlığa zararlı organizmaların cam yüzeyde barınmasını ve çoğalmasını engelleyen bu teknoloji, sağladığı maksimum hijyen ile virüs ve bakterilerin cam yüzeylerden temasla bulaşma riskini azaltıyor.

Sürdürülebilir İş Ödülleri, kurumların ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini proaktif olarak ele alıp yöneterek önemli etkiler yaratmış projelerini öne çıkarmak ve geniş kitleler ile paylaşmak; bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak amacıyla veriliyor. Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne büyük şirket, KOBİ, start-up ve belediyeler dahil tüm kuruluşların başvuruları kabul ediliyor ve başvurular alanında yetkin akademisyen ve uzmanlardan oluşan jüri tarafından değerlendiriliyor.

Şişecam, 2019 yılında da Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesiyle “Sosyal Etki” kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL