• Geri dön

  • 476 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 160 İşletme görüntülenme


Cam ve kimyasallar sektörünün global oyuncusu Şişecam’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, global cam sektörünün gelişimine katkıları nedeniyle Phoenix Ödül Komitesi tarafından takdim edilen ve cam sektörünün Oscar’ı olarak tanımlanan ‘Yılın Cama Değer Katan İnsanı’ ödülünü İtalya- Como’da aldı.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, global cam sektörünün gelişimine katkıları nedeniyle Phoenix Ödül Komitesi tarafından layık görüldüğü, cam sektörünün Oscar’ı olarak bilinen Yılın Cama Değer Katan İnsanı (Glass Person of The Year 2023) ödülünü İtalya’nın Como şehrinde düzenlenen özel törende aldı. Phoenix Ödül Komitesi Başkanı Lincoln Brown’ın Prof. Dr. Ahmet Kırman’a ödülünü takdim ettiği özel geceye global iş dünyası ve cam sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

Dünyanın temel sorunlarını ortak akılla çözebiliriz

Törende cam sektörünün, dünyanın temel sorunlarının çözümünde etkin rol oynayabileceğine dair bir konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Kırman şunları söyledi: “Bugün dünyanın çok önemli üç büyük sorunu var ve bu sorunların çözümü için cam sektörüne önemli görevler düşüyor. Bu sorunların başında sürdürülebilir dünya anlayışının, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere özellikle gelişmiş ülkelerde kuvvetli biçimde seslendirilmesine karşın, politik ve ekonomik çıkarlar uğruna yeterince dikkate alınmaması geliyor. Çözüm için öncelikle cam sanayisinin kaynak kullanımı konusunda birlikte hareket etme ihtiyacı var. Ortak sorunların kâr hırsından arınarak, rekabeti en alt seviyede tutarak ve ortak akılla çözülmesi gerekiyor. Cam sanayisinde adaletli gelir dağılımı ve kadınlara fırsat eşitliği sağlanması ise diğer önemli konular. Bu alanlardaki ortak çabalarımızı da artırmalıyız.”

Prof. Dr. Kırman Yılın Cama Değer Katan İnsanı ödülüne layık görülmesiyle ilgili de şunları ifade etti: “Dünya cam sanayisi açısından önem taşıyan ve sektöre katkıda bulunanlara 50 yılı aşkın süredir takdim edilen bu özel ödüle layık görülmek benim için büyük önem taşıyor. Hakimlik, akademisyenlik ve bankacılık sonrası bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğum cam sanayisinde yaptıklarımızın izleniyor ve takdir ediliyor olması hem motivasyon hem sorumluluk anlamında çok etkileyici. Değerli komite üyelerine teşekkür ediyorum.”

Phoenix Ödül Komitesi Başkanı Lincoln Brown ise, sektörün gelişimine 17 yıldır önemli katkılar sunan, ilham veren liderliğiyle Şişecam’ın faaliyet alanlarında önde gelen global bir şirket olmasını sağlayan Prof. Dr. Ahmet Kırman’a bu ödülü takdim etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Kırman Hakkında
Kariyeri boyunca hukuk, bankacılık ve akademisyenlik gibi çeşitli alanlarda çalışan Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2006 yılında Şişecam'a katıldı ve o zamandan bugüne kendini küresel cam endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmaya adadı. Prof. Kırman Şişecam’da 2006-2011 arası Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye, 2011- 2021 yılları arası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür, 30 Mart 2021-30 Haziran 2021 arası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür, 30 Haziran 2021’den bu yana Yönetim Kurulu Başkanı ve 28 Mart 2022 itibariyle de Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye görevlerini üstlenmektedir. Şişecam'ı ana faaliyet alanlarında dünyanın ilk 3 üreticisinden biri haline getirme hedefiyle çok önemli bir dijital altyapı dönüşümü başlatan Prof. Dr. Ahmet Kırman’ın bu hamlesini ‘Tek Şişecam' birleşmesi takip etti. Bu birleşme, Türk sermaye piyasalarının tarihindeki en büyük birleşme oldu. Şişecam’a liderlik etmeye başladığı 2006'dan bu yana Şişecam ürünleri 150 ülkeye ulaşırken satışları 3,5 kat arttı. Uluslararası satışlarının payı yüzde 60'ı aşarken, yıllık cam üretimi 2,3 kat, soda külü üretimi 4,2 kat artış gösterdi. Şişecam çalışan sayısı ise 17 yılda 15 binden 24 binin üstüne çıktı. 2006 yılından bu yana cam endüstrisinin gelişimine hizmet eden Prof. Dr. Ahmet Kırman, sektöre verdiği katkılar nedeniyle pek çok kez ödüle layık görüldü. Prof. Dr. Kırman, ICG Başkanlık Ödülü, İtalya Yıldızı ve Şövalye unvanı, Tataristan Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası, Bulgaristan Takdir Madalyası, İtalya La Fonti Yılın Yöneticisi ödülü gibi çok sayıda ödülün sahibidir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL