• Geri dön

  • 521 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 160 İşletme görüntülenme


ŞİŞECAM İLK YARIYILDA 7,1 MİLYAR TL YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Şişecam’ın ilk yarıyıl net satışları
58 Milyar TL seviyesine yükseldi

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini sürdüren Şişecam’ın konsolide net satışları 2023 yılının ilk yarısında 58 Milyar TL (2,9 Milyar dolar) seviyesine ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 64 seviyesinde gerçekleşirken, toplam yatırımları 7,1 Milyar TL (357 Milyon dolar), ihracatı ise 560 Milyon dolar oldu.

Şişecam 2023 ilk yarıyıl dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şişecam’ın bu dönemdeki konsolide net satışları 58 Milyar TL (2,9 Milyar dolar) seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile Türkiye dışı üretimlerden yapılan satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 64 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk yarısında Şişecam'ın toplam yatırımları 7,1 Milyar TL (357 Milyon dolar), ihracatı ise 560 Milyon dolar oldu. Bu dönemde 2,5 Milyon ton cam üreten şirket, 2,3 Milyon ton soda külü ve 1,8 Milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam’ın 2023 yarıyıl sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici şunları söyledi: “İş dünyası global ölçekte devam eden ekonomik ve jeopolitik risklerle mücadelesini sürdürürken, Şişecam zamanın ruhuna ve çağın getirdiklerine hızla uyum sağlama yetkinliğinden aldığı güçle, dönüşümle ve veri odaklı karar alma yaklaşımıyla büyüme yolculuğunu sürdürüyor. Akıllı teknoloji kullanımımız ve yetkin insan kaynağımızla ayrışıyor, 88 yıllık köklü ve global bir sanayi şirketi olarak elde ettiğimiz eşsiz deneyimleri gelişimle harmanlıyoruz. Gelişim yolculuğumuzu gelecek vaat eden ve ana faaliyet alanlarımızda dünyanın ilk 3 üreticisinden birisi olma hedefimizi destekleyen yatırımlarla sürdürüyoruz.”

Teknoloji odaklı büyüme hamlesi

Geniş bir coğrafyaya yayılmış operasyonlarını bütünsel dijitalleşme ve operasyonel mükemmeliyet yaklaşımıyla yöneten Şişecam, 2023 yılının ikinci çeyreğinde de yatırım hamlelerini sürdürdü. Türkiye dışı ilk yatırımını 1997 yılında Gürcistan’a yapan Şişecam, ülkedeki ikinci cam ambalaj fırınını yaklaşık 20 Milyon Euro yatırımla soğuk tamire alarak, yeni teknolojilerle destekledi. Haziran ayında ateşlenen fırınla Gürcistan’ın tek cam üreticisi olan Şişecam’ın ülkedeki cam üretim kapasitesi yüzde 25 arttı. Ulaşılan 75 Bin tonluk yıllık üretim kapasitesi ve teknolojik yetkinlikler ile hem Gürcistan’ın hem de çevre ülkelerin cam ambalaj taleplerine daha hızlı cevap vermek hedefleniyor.

Sürdürülebilirlik için önemli imza

Sürdürülebilirliği iş modelinin temel unsuru olarak gören Şişecam gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şişecam, haziran ayında Birleşmiş Milletlerin kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini sağlamak adına Kadının Güçlenmesi Prensiplerine (WEPs) imza attı. Bu imza ile Şişecam, toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm ekosistem için önemini vurgulamaya ve gücünü bu alanda fark yaratmak için kullanmaya devam edecek.

Yüksek prestijli ödül

Başarıyı finansal büyümenin yanı sıra tüm paydaşları ve sektörleri için kazanımlar sağlayan bütünsel bir kalkınma anlayışı olarak gören Şişecam’ın bu katkıları uluslararası ödüllerle taçlanıyor. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, global cam sektörünün gelişimine yönelik katkıları nedeniyle Phoenix Ödül Komitesi tarafından verilen Yılın Cama Değer Katan İnsanı ödülüne layık görüldü. Cam sektörünün en prestijli ödülleri arasında yer alan bu değerli ödül, 1971 yılından bu yana camın Ar-Ge, ürün tasarımı ve mühendisliği, imalat, pazarlama ve satış gibi alanlarında gelişimi destekleyen ve liderlik eden bilim adamları, tasarımcılar, mühendisler ve iş insanlarına takdim ediliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL