• Geri dön

  • 1.602 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 160 İşletme görüntülenme


Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın ürünleri, İstanbul Ataşehir’de bulunan İller Bankası’nın bölge müdürlük binasının ardından ofis binasında da tercih edildi. Şeffaf cephesi kademeli olarak yükselerek kat bahçelerine olanak sağlayan projede Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 50/33 ürünü kullanıldı.

Düzcam alanında birçok ilke imza atan, Türkiye’de ve bölgede düzcam sanayisinin gelişmesine öncülük eden Şişecam’ın yenilikçi ürünleriyle hayat bulan referans projelerinden biri de Öncüoğlu Mimarlık + ACP tarafından tasarlanan İller Bankası oldu.

Projede talep edilen optimum ışık geçirgenliği, ısı yalıtımı ve güneş kontrolü tek bir kaplama yardımıyla “Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 50/33” ürünü ile sağlandı.

İller Bankası İstanbul ofis binası, İller Bankası'nın Ataşehir arsası üzerinde ilk etapta gerçekleştirilmiş olan kendi bölge müdürlük binasının yanındaki 4.260 m²’lik alana tasarlandı. Bina tanımlanan imar şartları ve ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanırken yapının formu yönlenim, kat alanı verimliliği, çevre yapılar ve silüet üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak belirlendi.

Yapının güney cephesi daha opakken kuzey cephesi daha şeffaf yüzeylerle şekillendirildi. Dış cepheden direkt temiz hava alacak şekilde tasarlanan yapıda, kat bahçeleriyle de açık alan ihtiyacının karşılanmasına çalışıldı. Esnek planlama ile bakım ve işletmesi kolay sistem çözümleri tercih edildi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL