• Geri dön

  • 1.811 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


75 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması için değer üreten sürdürülebilir bankacılığın öncüsü Akbank, 2023 yılına iletişim alanında yaptığı yeni atılım ile giriyor. Akbank, kreatif ajansı TBWA ile iş birliğini sürdürürken, platformlar dünyasında yenilikçi medya operasyonunu Publicis Groupe’a, iletişim danışmanlığı ve paydaş iletişimini ise ÜNİTE Edelman’a emanet edecek. Akbank, bu yeni gelişmeyle birlikte iletişimi bütünsel bir anlayışla yönetecek.

Akbank, 75. yılını kutlamaya hazırlandığı 2023 yılında, iletişim alanında iddialı bir değişikliğe imza attı. Akbank, iletişim danışmanlığı ve paydaş ilişkilerinden sorumlu olarak ÜNİTE Edelman’ı görevlendirirken; veri, teknoloji ve inovasyondan beslenen çözümler üretmek üzere medya operasyonları için Publicis Groupe’u seçti.

Publicis Groupe’un Akbank için bünyesinde yarattığı özel ve özerk medya ajansı Platfom Next, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla tüm medya kanalları stratejilerinin oluşturulması, planlanması ve satın almasından sorumlu olacak. ÜNİTE Edelman, Akbank itibar yönetimi, medya ve paydaş ilişkilerinden sorumlu stratejik iletişim ortağı olarak görev alacak, Akbank’ın yenilikçi ürün ve hizmetleriyle ilgili iletişimi yönetecek.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç “Akbank olarak yürüttüğümüz seçim süreçlerimizin iç değerlendirmesini tamamlayarak karara vardığımızı memnuniyetle paylaşıyoruz. Yürüttüğümüz süreçte çok değerli ajanslarla tanışma fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız, emek veren tüm ajanslara bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederiz. Stratejik planlama, fikir üretimi, proje önerilerinin yanı sıra ekip yapıları ve iş yönetimi olmak üzere farklı pek çok kriteri baz alarak yaptığımız titiz değerlendirme neticesinde; platformlar dünyasında veriye dayalı yenilikçi medya operasyonu için Publicis Groupe Türkiye, İletişim Danışmanlığı alanında ÜNİTE Edelman ile ilerleyeceğimizi belirtmek isteriz. Kreatif ajansımız TBWA ile iş birliğimizi sürdürürken, tüm ajanslarımızla tek ve güçlü bir ekip olarak yeni bir model ile çalışacağız. Akbank iletişimini bütünsel bir anlayışla yönetecek, etki ve gücümüzü artıracağız. 2023 yılı ve ötesinde Akbank olarak ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için değer üretirken, tüm paydaşlarımızı önceliklendirmeyi sürdüreceğiz. İş birliklerimizle de güçlü bir ekosistem inşa edeceğiz. Bu doğrultuda Akbank olarak daha önce birlikte çalıştığımız iş ortaklarımız olan PRCO ve Mediacom’a da bugüne kadar verdikleri emekler nedeniyle teşekkür ederiz.” dedi. Geleceğin mimari gençlere verdikleri değeri vurgulayan Alakoç, “Büyük bir hızla benimsediğimiz dijital dönüşüm ve sahiplendiğimiz sürdürülebilirlik anlayışını ürettiğimiz sosyal değerle perçinleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÜNİTE Edelman Yürütme Kurulu Başkanı Işıl Arıdağ, “75 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması için değer üreten sürdürülebilir bankacılığın öncüsü Akbank’ın güvenine teşekkür ederiz. Bilgi ve deneyimimizle, Akbank’ı iletişim alanında geleceğe taşımak üzere çıktığımız bu yolculukta ‘Güven Ortağı’ olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Değerli Akbank markasına bünyemizde oluşturduğumuz deneyimli bir ekip üyelerinin liderliğinde hizmet vereceğiz. Akbank’ın, faaliyet gösterdiği her alanda olduğu gibi iletişim alanında iddiasıyla da dönüşümün itici gücü olacağına inanıyoruz.” dedi.

Publicis Groupe Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Dedebaş ise “Uzun ajans seçim sürecinde gösterdikleri profesyonel ve titiz yaklaşım için Akbank temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en değerli markalarından Akbank’ın medya strateji, planlama ve satın alma partneri olarak Publicis Groupe’u seçmesi bizleri çok gururlandırdı. Publicis Groupe çatısı altında Publicis Groupe Türkiye Chief Client Officer’ı Aylin Aldinç liderliğinde Platform Next ile Akbank markasının platformlar dünyasında daha da güçlenerek var olması için veri, teknoloji ve inovasyondan beslenen çözümler üreteceğimiz heyecanlı yolculuğumuz başlıyor.” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL