• Geri dön

  • 781 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


Sanatın birçok disiplinini her yaştan sanatseverler ile buluşturan Akbank Sanat, sanat dünyasına yeni küratörler kazandırmak için hazırlanan ‘Çağdaş Sanat ve Küratörlük’ programının beşincisini duyurdu.

Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat iş birliğiyle hazırlanan program Aralık 2023’te başlayacak, araştırmacı ve uygulamacı odaklı içeriklerle 7 ay boyunca sürecek. Çağdaş sanat eğitmeni ve bağımsız küratör Billur Tansel’in koordinatörlüğündeki ‘Çağdaş Sanat ve Küratörlük’ programında katılımcılar, uluslararası sanat dünyasından bilinen uzman isimlerle küratörlük alanını hem teori hem de pratikte keşfedecek. Aynı zamanda eğitim boyunca bienaller, galeriler, müzeler ve sanat fuarları ile ilgili örnek vaka çalışmalarını yakından inceleme fırsatı yakalayacaklar.

Türkiye’de benzeri olmayan bu program kapsamında katılımcılara staj ve deneyim imkanı sunulacak, performans başarısı elde edenlere bitirme belgesi verilecek. Çağdaş sanat ve küratörlük alanına yeni soluk katan programı ve detayları için Akbank Sanat’ın web sitesini inceleyebilirsiniz.

Seminer Programı: Aralık 2023 – Haziran 2024
Program Direktörü: Billur Tansel
Son başvuru tarihi: 26 Kasım 2023
Başvuru adresi: apply@curatingcontemporaryart.org

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL