• Geri dön

  • 829 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


Çağdaş dans alanında dünyanın dört bir yanındaki dans sanatçılarına, koreograflara ve eğitmenlere kapısını açan Akbank Sanat, 24-26 Ekim tarihlerinde 20 yıldır Pina Bausch Dans Tiyatrosu'nda dansçı, prova yönetmeni olan ve Yunanistan Ulusal Dans Okulu Direktörü Daphnis Kokkinos’u ağırlayacak.

24 Ekim saat 19.00’de gerçekleşecek ‘Sanatçı Söyleşisi’nde 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'nın en etkili koreografı Pina Bausch ile çalışan ve onu yakından tanıyan Daphnis Kokkinos, Bedirhan Dehmen ve Hasibe Kalkan'ın konuğu olacak. Bausch’un dans tiyatrosu estetiğinin yapı taşları ve dönüşüm noktaları, Kokkinos’un deneyimleri eşliğinde ele alınacak.

25-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘Dans Tiyatrosu Atölyesi’ ise modern dans dersi ile başlayacak; Pina Bausch’un meşhur repertuvarından hareket serileri sunulacak ve katılımcılar, kelimelerin harekete ve hareketin kelimelere dönüşmesini araştıracak.

Etkinlikler, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu İstanbul, Türk Alman Kültür İşleri Kurulu Derneği, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü ve Akbank Sanat ev sahipliğinde gerçekleşecek.

ETKİNLİK BİLGİLERİ

Düzenleyenler: Bedirhan Dehmen, Hasibe Kalkan, Beril Şenöz

Sanatçı Söyleşisi
Daphnis Kokkinos'la Söyleşi: "Pina Bausch'un Dans Tiyatrosu"
Tarih: 24 Ekim 2023
Saat: 19:00

Dans Tiyatrosu Atölye Çalışması*
Tarih: 25/26 Ekim 2023
Saat: 10.00-15.00
Seviye: İleri Seviye
Son Başvuru Tarihi: 20 Ekim 2023

*İleri seviye bir dans tiyatrosu eğitimi olduğu için katılım sadece profesyonel dansçılara ve beden-odaklı çalışan profesyonel oyunculara açıktır. Detaylı bilgi ve başvuru için Akbank Sanat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL