• Geri dön

  • 632 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


Akbank, bağımsız ansiklopedi Vikipedi’yi eşitlik, kapsayıcılık ve dahiliyet odağında güncellemek ve doğru bilginin herkese erişilebilir olmasını sağlamak üzere VikiMaraton projesini başlattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan VikiMaraton serisi, 2024 yılında 3 farklı etkinlikle devam edecek.

Akbank, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında ortak hafızayı güncel ve güçlü tutmak için kolları sıvadı. Banka, İmece iş birliği ile; eşitlik, kapsayıcılık ve dahiliyet odağında Vikipedi’nin güncellenmesini hedefleyen VikiMaraton serisini başlattı. Serinin ilk etkinliği 2023 yılı sonunda gerçekleştirildi.

Başta gençler olmak üzere herkesin katılımına açık olan VikiMaraton’da 20-25 kişilik ekipler, belirlenen başlıklarda literatür taraması yaparak bilgi eksikliklerini gidermeye odaklanıyor.

VikiMaraton, gönüllülerin katılımıyla 3 saat süren yoğun çalışma süreçlerinden oluşuyor. Ekipler, çalışmalarını İmece ekibine iletiyor, burada yapılan değerlendirme sürecinin ardından elde edilen doğruluğu kanıtlanmış bilgiler Vikipedi’yle paylaşılıyor. Böylece Akbank, Vikipedi aracılığıyla toplumsal hafıza ve iletişim dilinde kapsayıcılık ve eşitliğin sağlanmasına kolektif bir katkı sunuyor.

Akbank VikiMaraton, 2024 yılında Mart, Ağustos ve Kasım aylarında düzenlenecek olan üç ayrı etkinlikle devam edecek. Ayrıntılı bilgi ve başvuruları detaylarına Akbank sosyal hesaplarından ulaşabilecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL