• Geri dön

  • 1.204 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


Akbank, toplam 300 milyon ABD Doları tutarında Basel-III uyumlu sermaye benzeri (Tier-II) tahvil ihraç etti. 5. yılda geri çağırma opsiyonunu haiz, 10 yıl vadeli tahvilin Asian Infrastructure and Investment Bank (“AIIB”) ve International Finance Corporation’a (“IFC”)’nin payları 75 milyon ABD Doları olmak üzere toplam 150 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti. Bu işlemle, Akbank, 2021 yılındaki ilk ihracının ardından ikinci sürdürülebilir sermaye benzeri eurobond’unun ihracını tamamladı.

Akbank, aynı zamanda U.S. Development Finance Corporation (DFC)’a 150 milyon ABD Doları tutarında Basel-III uyumlu sermaye benzeri cinsiyet eşitliği tahvilinin ihracını tamamladı. Kaynak, Türkiye’nin az gelişmiş illerinde yerleşik kadın müşterilere ihtiyaç kredisi olarak ve KOBİ’lere kullandırılacaktır. İhraç, dünyada ilk cinsiyet eşitliği sermaye benzeri tahvili olma özelliğini taşımaktadır.

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Güçlü sermaye yapımızla birlikte, önde gelen uluslararası finansal kuruluşların çalkantılı küresel piyasa koşullarında vermiş olduğu destek, Akbank’ın küresel çapta güçlü itibarının göstergesidir.

Asya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne farklı coğrafyalarda yerleşik finansal kuruluşların ortak çabaları sayesinde yapılan ihraç, yakın zamanda geliştirdiğimiz Sürdürülebilir Finansman Çerçevemiz doğrultusunda yeşil KOBİ ve Ticari segment müşterilerimizi desteklemekle birlikte, dünyada ihraç edilen ilk cinsiyet eşitliği sermaye benzeri tahvilidir. Ek olarak, Bankamızın 2021 yılındaki sürdürülebilir sermaye benzeri tahvili Türkiye’de yapılan son sermaye benzeri borçlanma aracı ihracıydı ve bugün Akbank sermaye benzeri ihraçlarını tekrar başlatmış bulunuyor. Bu süre zarfında Bankamız iki sermaye benzeri tahvilini geri çağırma opsiyonu tarihlerinde başarılı bir şekilde geri çağırmıştır. Bugün bir sermaye enstrümanı ihraç edebiliyor olmak, Akbank’ın güçlü kredi hikayesinin göstergesidir. Uzun vadeli paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ediyor ve işbirliğimizi daha da geliştirmeyi memnuniyetle bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbank sürdürülebilir yurt dışı borçlanmayı önceliklendirmekte olup, pek çok yenilikçi borçlanma aracının yapılandırılmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda 2030 yılına kadar yurt dışı borçlanmasının %100’ünü sürdürülebilir çerçevede temin etme taahhüdünü açıklayan ilk Türk bankasıdır. 2021 yılında %10 olan söz konusu oran, 2022’de %45’e yükselmiş olup, 2023’te de bu seviyenin korunması hedeflenmektedir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL