• Geri dön

  • 2.521 Görüntülenme

  • 260 Haber

  • 277 İşletme görüntülenme


FELSEFE SEMİNERLERİ AKBANK SANAT YOUTUBE KANALINDA DEVAM EDİYOR!

Akbank Sanat, sosyal medya kanallarından “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. “Felsefe ve Fark” başlığıyla Akbank Sanat Youtube kanalında yayına alınan felsefe seminer dizisi Ocak sonuna kadar devam edecek.

Her ay farklı bir başlık altında gerçekleştirilen ve Emre Şan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer dizisinin konu başlıkları: “Farkı Düşünmek”, “Fenomenolojik Tavır”, “Ontolojik Fark”, “Farklılaşma Hareketi Olarak Yaşam”, “Varoluş ve Özgürlük”, “Görünür ve Görünmez”, “Yazı ve Fark”.
28 Ekim’de Akbank Sanat Youtube sayfasında yayınlanacak olan seminerin başlığı “Farklılaşma Hareketi Olarak Yaşam”. Seminerde çağdaş Fransız felsefesindeki önemli tartışmaların temelinde yer alan kavram ve yaşam arasındaki ayrımı incelemek için Bergson’un düşüncesine odaklanılacak. Ardından özellikle Deleuze’ün Bergson yorumu üzerinden olumsuzluğun aşılması olarak ortaya konan fark teması incelenecek.

Seminerlerin temel amacı, fark meselesinin felsefe tarihindeki rolünü anlamak ve kavramın çağdaş felsefede ortaya çıkardığı soruları göz önüne sermek. Farkı düşünen aynı zamanda karşılaştırır, ayrım yapar ve bağlar. Farklılık işlevsel olarak tüm felsefe argümanlarında bulunmasına rağmen yarattığı düşünsel dönüşüm kendini dolaysız olarak göstermez. Bu yüzden onun anlamını ortaya çıkarmak gerekir. Seminer dizisi boyunca farkı düşünmek ve felsefe arasındaki ilişki araştırılacak.

Seminer Dizisi programı:

• Farklılaşma Hareketi Olarak Yaşam / 28 Ekim 2020
• Varoluş ve Özgürlük / 25 Kasım 2020
• Görünür ve Görünmez / 30 Aralık 2020
• Yazı ve Fark / 27 Ocak 2021

Belirli bir akış sırasıyla planlanan seminerler, birbirleriyle bağlantılı içeriklerden oluşuyor.Seminerlerin tamamı yayınlandıkları tarihten itibaren süresiz olarak Akbank Sanat Youtube sayfasında izlenebilecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL