• Geri dön

  • 2.503 Görüntülenme

  • 250 Haber

  • 271 İşletme görüntülenme


Akbank Sanat, kültür sanat etkinliklerini sosyal medya kanallarında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türkiye’de ve dünyada dijital ifade olanaklarının sunduğu imkânlar üzerinden eserler üreten sanatçıların çalışma pratiklerine odaklanan “Dijital Sanatta Şimdi” başlıklı konuşma serisi, Akbank Sanat Youtube kanalında izlenebiliyor.

Bir yanıyla yapay zeka, arttırılmış gerçeklik, duysal (ses) sanatlar, bilgisayar teknolojileri gibi farklı konu başlıklarına odaklanırken bir yanıyla da konuk ettiği sanatçıların keşif yolculukları, ilham kaynakları ve kariyerine dair bireysel fragmanlara yer veren seride şu ana kadar; Can Büyükberber (sanatçı, yönetmen), Selçuk Artut (sanatçı, akademisyen, müzisyen), Candaş Şişman (sanatçı), Ozan Türkkan (sanatçı), Bager Akbay (sanatçı, eğitmen) ve Osman Koç (sanatçı, yaratıcı teknolojist) yer aldı.

“Dijital Sanatta Şimdi” konuşma serisinin yedinci konuğu; heykel, resim, video, animasyon ve 3D modelleme gibi birçok pratiği beraber kullanan HA:AR.

Heykeltıraş Hande Şekerciler ve dijital sanatçı Arda Yalkın’dan oluşan sanatçı ikilisinin hem klasik sanata, hem o dönemin zanaatkarlığına, hem de yeni teknolojilere olan ilgisi, yeni bir ifade biçimi üzerine çalışmalarını sağlamış. İkili genellikle sanat pratiklerinde oluşturulan medeniyet, üretilen teknoloji ve varoluş biçiminin oluşturduğu çatışmalara odaklanıyor. HA:AR’ın çalışmaları daha önce de Türkiye, ABD, İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Rusya'da uluslararası galeri, fuar ve müzelerde sergilenmişti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL