• Geri dön

  • 2.515 Görüntülenme

  • 480 Haber

  • 1.339 İşletme görüntülenme


LG, Ergo Monitörler ile yoğun turnuva temposundan doğru beslenip spor yapma olanağı bulamayan Esporcular için ideal bir çözüm sunuyor.

LG Electronics'in (LG) LG Ergo oyun monitörleri UltraGear serisi, oyuncu ve Esporcuların bedensel sağlığı için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. KPMG’nin araştırmasına göre koronavirüs döneminde Espor oyun satışları yüzde 63 arttı. 2020 yılında yüzde 21.7 civarında büyüyen Espor'un piyasa değeri 1,5 milyar doları buldu.

2015 yılında 235 milyon kişinin izlediği Espor’u şu anda toplam 454 milyon kişi tutkuyla takip ediyor. 2022 yılında ise Espor’un takipçi sayısının 644 milyon olacağı hesaplanıyor. Espor kitlesinin yaş ortalaması da dikkat çekici. Dünya futbolunu izleyenlerin yaş ortalaması 39, Premier Lig’i takip edenlerin yaş ortalaması 42 iken, NBA’nin izleyici kitlesinin yaş ortalaması 53. Espor takipçilerinin yaş ortalaması ise 32.

Öte yandan gençler Espor dünyasına çok ilgili ve bir futbolcu olmak için çabalamak yerine Espor oyuncusu olmayı tercih ediyor. Şu anda yaklaşık 32 milyon Espor sporcusu var. Olimpiyatların Espor’a açılması halinde rakamların katlanarak büyüyeceği de öngörüler arasında.

Karpal Tünel Sendromu Esporcuları tehdit ediyor
Karpal tünel sendromu, oyun, çalışma ve yaşam alışkanlıklarına dikkat edilerek rahatlıkla önlenebilen bir rahatsızlık. Özellikle tekrarlayan el hareketleri azaltılıp, doğru duruş şekilleri öğrenildiğinde karpal tünel sendromu oluşma ihtimali oldukça azalıyor. Uzmanlar, Esporcular’ın uzun süre uygun olmayan bilek duruşuyla klavye ve mouse kullanmaları nedeniyle karpal tünel sendromu açısından risk altında olduğunu belirtiyor. Oyun masası çok yüksekse, dirsekler ve bilekler aşırı şekilde gerilerek karpal tünel sendromuna yol açabiliyor. Uzmanlar karpal tünel sendromundan korunmak için ‘oturulan sandalye veya koltuk bel ve baş desteği sunmalı, bilgisayar ekranının uzaklığı ve masanın yüksekliği kişiye göre ayarlanmalı’ diyerek adeta LG Ergo Monitörleri tanımlıyor. LG Ergo monitörler bu oturuş ve duruş bozukluğundan oluşması muhtemel benzer sağlık sorunlarının önüne geçmek için de önemli bir fırsat sunmuş oluyor.

Uzun süre oturmak tehlikeli
Çok uzun süre oturmak sağlık açısından riskli. Hatta yapılan araştırmalarda ölüm riskini bile artırdığı biliniyor. Utah Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre her saat sadece 2 dakikalık düşük yoğunluklu egzersiz yapanların erken ölüm riski yüzde 33 oranında azalıyor. Avustralya’da yapılan başka bir çalışmaya göre günde 11 saat oturanlar günde 4 saat ve az oturanlara kıyasla önümüzdeki ilk 3 sene içerisinde ölüm riskinin yüzde 40 arttığını tespit etmişler.

Yani özetle düzenli fiziksel aktivite yapmayan ve iyi beslenmeyen kişiler Esporcu dahi olsa hem sağlığından hem de performansından olma ihtimali çok yüksek. Espor oyuncularının kalp atımının 120-180 aralığında değiştiğini biliyoruz, bu neredeyse Formula 1 yarışçılarının yaşadığı strese yakın. Tüm bu faktörlerden dolayı Espor oyuncularının gerekli durumlarda doktor, spor eğitmeni ve diyetisyenlerden yardım almaları faydalı olacaktır.

Hem sağlığınızı koruyun hem de zafere ulaşın
Olağanüstü hız sağlamak üzere tasarlanan LG ULtraGear Ergo monitörler oyuncu ve Esporcuların, TN Speed ile karşılaştırılabilen IPS 1 ms hız, daha az ardıl görüntü ve hızlı yanıt süresi sağlayarak yepyeni bir oyun performansının keyfini çıkarmasını sağlıyor.

NVIDIA tarafından test edilen ve resmi olarak doğrulanan G-Sync® Uyumlu LG UltraGear 27GN880 Monitör, sahip olduğu 144 Hz'lik ultra yüksek hız, oyuncuların sonraki kareyi hızlı bir şekilde görmelerini ve görüntünün sorunsuz görünmesini sağlıyor. Bu sayede oyuncular rakiplerine hızlı tepki verip kolayca hedefe nişan alabiliyor.

Bir bakışta LG UltraGear-27GN880-B
- 27 inç QHD (2560 x 1440) Nano IPS 1ms (GtG)
- NVIDIA® G-SYNC® Uyumlu
- AMD FreeSync™ Premium
- 144Hz Yenileme Hızı
- Sabitleme Aparatı ve Rondelaya Sahip Ergonomik Stand
- Genişletme/Daraltma, Döndürme, Eksen, Yükseklik, Eğim

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL