• Geri dön

  • 2.695 Görüntülenme

  • 480 Haber

  • 1.339 İşletme görüntülenme


LG ve Userful Tarafından Sunulan AV-Over IP Çözümü, Akıllı Merkezi Görüntü Ağı Yönetim Çözümü Performansını İyileştiriyor. Karmaşıklığı, Maliyetleri ve Karbon Ayak İzini Azaltıyor.

LG Business Solutions Orta Doğu ve Afrika ve Kanadalı yazılım şirketi Userful, kontrol odaları, dijital signage ağları, kurumsal signage ve video wall’lar için ekran ağlarını optimize etmek amacıyla Userful'ın Görsel Ağ Platformu ile LG'nin webOS Signage™ platformunu birleştiren uçtan uca, yazılım tabanlı, IP üzerinden AV çözümü sunuyor. Bu işbirliğiyle LG, iş ortaklarıyla güçlü ilişkiler kurarak müşterilerine yeni nesil çözümler sunmaya devam etmeyi hedefliyor.

Userful-LG işbirliğinin bir sonucu olarak, dünyanın dört bir yanında dijital entegrasyonunu tamamlamış kuruluşlar, gelişmiş akış yetenekleri, dağıtımda esneklik ve NIST kalibreli güvenlik ile artık BT tarafından yönetilen hizmetleri neredeyse her kaynaktan webOS ekranlarına dağıtabiliyor. Entegratörler ve son kullanıcılar, ister kontrol odaları için gerçek zamanlı akış protokolleri (RTSP) aracılığıyla anında video ve veri sağlayarak ister yüzlerce ekranda 8K içeriği yöneterek Userful platformu ve LG ekranları ile güçlü, akıcı bir görüntü ağı yönetimi deneyiminin keyfini çıkarıyorlar.

Orta Doğu ve Afrika Bilgi Ekranı Takım Lideri Rami Kim'e göre, gerçekleştirilen işbirliği, entegratörlerin ve kurumsal işletmelerin önümüzdeki 5 yıl IP üzerinden AV için öngörülen katlanarak artan büyümeden faydalanmalarına yardımcı olmak için görüntü ağı yönetiminin geleceğini oluşturacak. Kim, “LG ve Userful, güvenlik, içerik teslim hızı, içerik teslimi ve ekran dağıtımında esneklik sağlamak için LG kurulumlarını hem kolaylaştıran hem de güçlendiren bir dijital görüntü ağı yönetim platformu oluşturdu” dedi.

Rami Kim, “Yeni hizmetlerin ve dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte görsel hizmetleri veri, IoT ve yapay zeka ile birlikte yönetmek için merkezi bir platforma ihtiyaç duyulduğu açık. Userful'un yazılım tanımlı platformu, tüm bunları benzersiz bir şekilde bütünleştiriyor, bunları özel/genel bulut sunucuları aracılığıyla ağ için optimize edilmiş webOS signage’lara iletiyor ve tüm kuruluşta AV hizmetlerini etkinleştiriyor.” Şeklinde konuştu.

İki şirket, 2019'da IP üzerinden AV'nin büyüme potansiyelini fark ettiler. LG'nin düz panel ve doğrudan görüşlü LED ekranlar için webOS Signage platformunun üzerinde çalışan özel, hafif bir yazılım çözümü geliştirilmeye başlandı ve kolaylık, güvenilirlik, esneklik ve güvenliğe odaklanıldı. Userful'a göre, ortaya çıkan platformun karbon ayak izlerini azaltmaya yardımcı olurken önemli donanım ve enerji maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Görev açısından kritik ekranlar ve kurumsal çapta dijital signage ağlarından kurumsal lobi video wall’lara ve büyük konferans odası ekranlarına kadar uzanan uygulamalarla potansiyel pazar büyümesi oldukça büyük. Aslında, Maia Research'e göre, IP üzerinden AV pazarı bugün 3 milyar dolardan 2027'de 51 milyar dolara yükselmeye hazırlanıyor. Büyümenin yüzde 85'i kurumsal, devlet ve eğitim sektörlerinde bekleniyor ve LG-Userful çözümünü konumlandırıyor.

Userful CEO’su John Marshall, diğer ekran üreticilerinin LG'nin yazılım entegrasyonu düzeyine uyum sağlayamadıklarını ve bu durumun LG-Userful işbirliğini daha da değerli ve benzersiz hale getirdiğini belirtti.

Marshall, “Endüstri, özellikle ağ dağıtım zorlukları ve zorlu kurumsal uygulamalarla birlikte, bir BT ortamı için geleneksel AV ürünlerini optimize etmenin zorluğunu hafife alıyor. AV endüstrisi, tarihsel olarak, kablolu HDMI teknolojisi üzerinden en yüksek kaliteli AV'ye odaklanarak NAB kodekleri ve AV standartlarıyla çalıştı - çok protokollü ağların eklenmesi ise tamamen yeni bir zorluk. LG'nin bu tür BT protokollerini, medya hattının tam kalbinde, temel donanım yazılımına entegre edebilmesi etkileyici olmanın da ötesinde. Basitçe söylemek gerekirse, bu çözüm BT'nin işini kolaylaştırıyor ve kurulum ve bakım karmaşıklığını azaltıyor.”

Marshall, ek olarak, "Bu kadar karmaşık entegrasyonda başarısız olan" diğer ekran üreticileriyle çalıştığını ifade ederek; “Bu tür gelişmeler, düşük maliyetli ekran üreticileri ile modern işletmenin ihtiyaçlarına uygun modernize edilmiş BT'ye hazır ekranlar arasındaki farkı ortaya koydu. Sektöre öncülük etmek ve kurumsal iş operasyonlarını iyileştirmek için yeni çözümler sunmak için birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL