• Geri dön

  • 3.101 Görüntülenme

  • 477 Haber

  • 460 İşletme görüntülenme


Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, drama kanalı BBC First’ü Türkiye’ye getirmek üzere İngiliz medya devi BBC Studios ile anlaşma yaptı.Dünyaca ünlü dizilere ev sahipliği yapan BBC First, 27 Mayıs’ta Tivibu üzerinden Türkiye’de ilk defa yayına başlıyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, BBC Studios’un premium drama kanalı BBC First’ü, Türkiye’de ilk defa Tivibu platformu ile izleyicilerle buluşturuyor. BBC First, Türkiye’ye özel bir akışla, 27 Mayıs günü Türkçe altyazıyla İngilizce olarak yayına başlıyor. Ödüllü yıldızların yer aldığı orijinal ve yenilikçi İngiliz dramaları yayınlayan BBC First, BBC Earth, BBC World News ve CBeebies’in ardından BBC Studios’un Türkiye’deki dördüncü kanalı olacak.

Türk Telekom’un TV/OTT İçerik ve Platform Yönetimi Direktörü Ziyad Varol konuyla ilgili; “Dünya çapında bir medya ve yayın devi ile iş birliği yapmaktan ötürü son derece mutluyuz. Tivibu bundan beş yıl önce BBC’nin belgesel kanalı BBC Earth’ü ülkemizle tanıştıran ilk platform oldu. Şimdi de BBC First ile, Tivibu izleyicisine BBC’nin en yeni ve en popüler dizi içeriğini sunmaktan heyecan duyuyoruz. Listemize yeni ilkler eklemeye ve BBC imzalı kaliteli yapımları Türkiye’de önce Tivibu izleyicilerine sunarak müşterilerimizi değerli hissettirmeye devam edeceğiz. Diğer yandan Türk Telekom ile yapılan yeni anlaşma kapsamında BBC EARTH ve BBC World News kanalları da 2,5 yıl daha yayında olacak” açıklamasında bulundu.

BBC Studios MENA Bölgesi Başkan Yardımcısı Natasha Hussain ise, “Dünya’nın spot ışığı İngiliz dramaları üzerinde parlarken, Türkiye’deki ağımızı BBC First kanalı ile genişletmekten heyecan duyuyorum. BBC, bu türdeki orijinal hikâye anlatımı ve yüksek prodüksiyon değerleri ile güçlü bir üne sahip. Türk izleyicilerin, Türk Telekom Tivibu aracılığıyla BBC First’teki benzersiz hikâyeler ve unutulmaz karakterlerle buluşması için sabırsızlanıyorum” dedi.

Dünyaca ünlü yıldızları ekrana taşıyor
BBC First’ün sevilen yapımlarının ilk sırasında, kült bilim kurgu dizisi Doctor Who bulunuyor. Kanalda 11’inci ve 12’nci sezonlarıyla yer alacak dizide, Dr. Who’yu bu kez Jodie Whittaker canlandırıyor. BBC First’ün diğer önemli yapımı ise etkili bir medya şirketinin acımasız medya patronunu konu alan korku drama türündeki MotherFatherSon. Richard Gere ve Helen McCrory gibi birbirinden önemli oyuncuları buluşturan dizi, yayınlandığı her ülkede yoğun ilgi görüyor.

Canlandırdığı Dr. Strange, Sherlock gibi karakterlerle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Benedict Cumberbatch’in unutulmaz performansına ev sahipliği yapan Bir Ayrılık Hikâyesi: Brexit filminin yanı sıra, Oscar Ödüllü Olivia Colman ve Dominic West gibi sıra dışı oyuncuların bir araya geldiği Victor Hugo’nun klasik romanından uyarlanan Sefiller (Les Miserables) gibi yapımlar da BBC First ile Türkiye’deki izleyicileriyle buluşuyor. The Mallorca Files, Traces, Father Brown, Death in Paradise, Call the Midwife, Shakespeare and Hathaway ve The Durrells gibi birbirinden popüler yapımlar da BBC First ile ekranlara geliyor.

Seçili sezonlar Tivibu Go’da
Bu iş birliği ile Tivibu kullanıcıları Doctor Foster, The Collection, SS-GB, New Blood gibi birçok yapımın tüm bölümlerine Tivibu Go uygulaması Seç İzle Servisi üzerinden ulaşabilecekler. BBC First ekranlarında yer alan diziler de gösterimi tamamlandıkça Seç İzle servisinde olacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL