• Geri dön

  • 1.007 Görüntülenme

  • 129 Haber

  • 162 İşletme görüntülenme


Unilever Dove, Elidor, Simple, Axe gibi markalarıyla insanlar için eşitlikçi ve kapsayıcı, gezegen için sürdürülebilir bir güzellik ve kişisel bakım sektörüne öncülük etmeyi hedefleyen yeni Pozitif Güzellik stratejisini Kristal Elma 360 etkinliğinde anlattı.

Unilever; Dove, Elidor, Simple, Axe gibi markaların yer aldığı güzellik ve kişisel bakım kategorisine yönelik ilerici taahhütler içeren “Pozitif Güzellik” stratejisini Türkiye’de Kristal Elma 360 etkinliğinde iletişim ve pazarlama profesyonellerine anlattı. Unilever Orta Asya, Kafkasya, İran ve Türkiye Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisinden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Alper Eroğlu, “Pozitif Güzellik Çağı” başlığını taşıyan oturumda gazeteci, yazar ve akademisyen Fatoş Karahasan’ın sorularını yanıtladı; bu yeni ve iddialı strateji kapsamında yapılacak çalışmaları ve hedeflerinin yanı sıra iş yapış biçimlerinin de nasıl değişeceğini anlattı.

İnsanlar İçin Eşitlikçi̇ Ve Kapsayıcı, Gezegen İçin Sürdürülebilir Güzellik Anlayışı
Unilever “Pozitif Güzellik” stratejisiyle çevresel ayakizini azaltmanın ötesinde insanlar ve gezegen için daha fazla iyilik yapmak için harekete geçiyor. Bu kapsamda markalarının insanlar için eşitlikçi ve kapsayıcı, gezegen için sürdürülebilir bir güzellik anlayışına öncülük etmesini hedefliyor. Unilever’in üstün inovasyon ve teknolojilerinden de güç alan Pozitif Güzellik vizyonu, aynı zamanda ürünlere dair tüm süreçlerde de bir dönüşüme işaret ediyor.

Alper Eroğlu “Küresel araştırmalarımız gösteriyor ki insanların yarısından fazlası artık ürünleri satın alırken önemsedikleri meselelere karşı şirketlerin ve markaların tutumunu dikkate alıyor. Pandemi döneminde de bu beklentiyi net bir şekilde gördük. Yapılan araştırmalara göre şirketler en çok güven duyulan kurumlar haline geldi, bu da beraberinde büyük beklentileri getirdi. Bununla birlikte insanlar da hayattaki kendi kişisel amaçlarını gerçekleştirebilecekleri şirketlerde çalışmak istiyor. Unilever olarak uzun yıllardır amaç odaklı ve geleceğe uygun bir iş modelini savunuyoruz. Bir yandan şirket olarak sürdürülebilirlik konusunda iddialı hedeflerimiz doğrultusunda çalışırken kategorilerimizle de bu hedefleri destekleyecek stratejiler geliştiriyoruz. Pozitif Güzellik de insanlar ve gezegen için daha iyisini yapma hedefiyle attığımız adımlardan biri. Markalarımızın halihazırda fayda yaratan programlar ve amaç odaklı büyüme noktasında çok güçlü bir mirası var. Bu mirası şimdi yeni taahhütlerle geleceğe taşıyacağız. 2030 yılına kadar her yıl 1 milyar insana ulaşarak sağlık ve esenliklerini iyileştirecek; daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir bakış açısı geliştirilmesine,1,5 milyon hektarlık arazi, orman ve okyanusların korunmasına ve canlandırılmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca Avrupa Parlamentosu’nun 2023 yılına kadar kozmetik ürünlere yönelik hayvan deneylerinin küresel olarak yasaklanması konusunda hükümetler, sivil toplum kuruluşları, şirketler gibi pek çok paydaşa yaptığı çağrının destekçisi olmaya devam edeceğiz.. Türkiye’de de bu taahhütler paralelinde güzellik ve kişisel bakım kategorisinde büyük bir değişime öncülük edeceğiz. Planlarımızı da çok yakında tüm paydaşlarımızla paylaşacak, onları da bu dönüşüme katılmaya çağıracağız” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL